reklam
reklam

E-Kitap hazırlamak

Köşe Yazarı: YİĞİT CİĞERLİ   Eklenme Tarihi: 30 Mayıs 2022, Pazartesi - 17:17   Okunma Sayısı: 242316

Dünyanın internet ve elek-
tronik iletişim konusunda her
geçen gün daha fazla ayak
uydurduğu anlaşılırsa, gele-
cekte bizi sanal bir dünyanın
daha fazla içine giren bir
toplum beklediği anlaşıla-
caktır. Peki, bir kitap yaz-
mak istediniz, para
bulamadınız ve başka or-
tamlara yaymak istiyor-
sunuz. E- Kitap tam da size
göre bir araç; hem pratik hem de size para kazandırabilecek bir koşul sağlayabiliyor.

Değerli okurlar; E- Kitap yazarken önce elektronik aletinizde(bilgisayar, tablet bilgisayar, telefon vb) si- zlerin bir yazma programına sahip olması şart. böylece e-kitaba dönüştürerek pek çok platformdan erişilebilmesi de kolaylaşacak.

burada önemli bir husus şu; E- Kitap süreci basit bir süreç değil ve kitabınızın düzgün biçimde yazıldığından, uygun bir şekilde biçimlendirildiğinden ve paylaşılmaya hazır olduğundan emin olmanız gerekiyor.

size bu konuda öğrendiğimiz teorik bilgileri pay- laşacağım. amacımız elbette elektronik kitap üzerine daha pratik çalışmanızdır. Şimdi hazırsanız madde madde E- Kitap hazırlama yöntemlerini açıklıyoruz.

atacağımız ilk adım, hazırladığınız belgenin e- kitap olarak kullanıma uygun olduğundan emin ol- manızı gerektiriyor. Kaynak metni içeren dosyayı açın, [Ctrl] + [a] tuşlarıyla hepsini seçin ve [Ctrl] + [C] ile panoya kaydedin. Şimdi not Defteri’ni açın (Windows 8 kullanıyorsanız [Windows] + [Q] tuşlarına basın ve arama kutusuna “not defteri” yazın.) ve [Ctrl] + [V] tuşlarıyla metni boş belgeye yapıştırın ve bundan sonra anlatacağımız adımları takip edin.

tekrar geri alacak olmamızdan dolayı tüm biçim- lendirmeyi kaldırmak için biraz saçma görünebilir fakat profesyonel standartta bir e-kitap yaratmak istiyorsak tamamen temize çekilmiş bir kaynağa gereksinim duyacaksınız.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam