reklam
reklam

Doğa harikası Amasya Borabay Gölü

Köşe Yazarı: BAŞAK ERTEKİN   Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2022, Perşembe - 16:45   Okunma Sayısı: 80921

Bir gezi sırasında
Amasya’nın Taşova İlçe-
si’nde yer alan Borabay
Gölürü gezmek için yollara
düşmüştük. Borabay Gölü,
Amasyanın ilçe merkezine
25 km uzaklıktadır. Kendisi
ile aynı adı taşıyan köyün
sınırlarında kalan bu doğal
güzellik, heyelan gölü olma
özelliği taşımaktadır. Toplam
boyu 80 metre, derinliği 11
metre ve denizden 1030 metre uzaklıktadır.

Gölün en dar yeri 50 metre iken, genişlemekte olan bölgelerde bu alan 150 metreye kadar çıkmaktadır. Şehrin, doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp yapmak için en elverişli alanları arasında ilk sırada yer alan göl, yürüyüş alanları, dinlenme yerleri, konaklama alanları ve kamp alanları ile misarlerini ağırlamaktadır.

Gölün etrafında yer alan sedir, sarıçam ve kestane ağacı gibi türler ile göl zümrüt yeşili bir renge bürün- müştür. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen Borabay Gölü, çeşitli düzenlemelerden sonra ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği donanıma ulaşmıştır.

Gölün güney tarafı dik kayalıklarla kaplı olurken, kuzey tarafı piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik gibi aktivitelerin yanı sıra gölde kayıkla dolaşma imkanı da bulunmaktadır.

Göl ve Tabiat Parkına giriş ücreti 9 TL olarak belir- lenmiştir. Hafta içi ücret alınmamaktadır.

Amasya Terziköy Kaplıcası

Amasya – Zile yolu mevkiinde yer alan Terziköy Kaplıcası, şehir merkezine 36 km uzaklıktadır. Kaplı- canın çevresinde gerekli düzenlemeler yapılmış ve bölgeye gelen ziyaretçilerin şifalı sulardan faydalan- abilmesi için otel, restoran, piknik alanı gibi birçok tesis hizmete açılmıştır. Burada yer alan şifalı suyun, böbrek, mide, bağırsak, idrar yolu, romatizma gibi rahatsızlıklara olumlu etkisinin olduğu belirtilmektedir.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam