reklam
reklam

Yanığa Doğal Tedavi Yöntemleri

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 16 Aralık 2021, Perşembe - 10:23   Okunma Sayısı: 236138

Görünmez kazaların sonucunda kaza olarak insanın başına gelebilen yanıklar göründüğünden daha fazla acı verebilir. Zaman zaman yanık derecelerine göre insan bedeninde kalıcı izler bırakır. Türlerine göre yanıklar farklılık gösterir. Yanığa en kısa sürede müdahale etmek ve doğru ilk yardımı yapmak ciltteki hasar ve tehlikenin daha az olmasına yardımcı olabilir. Yanıklar 1. derece, 2. derece ve 3. derece olarak 3 sınıfa ayrılır. Basit yanıklar evde doğal tedavi yöntemleri ile geçirilebilir ve acısı azaltılabilir. Ancak yanık derecesine gere en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasında fayda vardır. Yanığa ne iyi gelir? diyorsanız “Yanık dereceleri nel- erdir? Yanığa doğal tedavi yöntemleri” içeriğimizden detaylara ulaşabilirsiniz.

İnsanların ziksel ve psikolojik olarak izler bırakan yanıklar genellikle görünmez kazaların sonucunda or- taya çıkar. Yanık; aşırı derecede ısı, radyasyon, güneş, elektrik ve kimyasal madde temasına maruz kalma sonucu ciltte oluşan hasar şeklinde tanımlan- abilir ve derecelerine göre farklılıklar gösterirler. Be- dende kalıcı hasarlar bırakabilen yanıklara ilk yardım ve kısa sürede müdahale etmek acıyı ve izleri azalt- mada yardımcı olur. Basit yanıklar evde yapılabilecek doğal yöntemlerle giderilebilir. Ancak ağır durumlarda mutlaka ve mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidil- erek tedavi olunmalıdır. Yanık, yanlışlıkla sıcak bir şeye dokunmak, fırının sağında bir tava almak ya da kaynayan suyla haşlanmak gibi cildinizde meydana gelen izlerdir. Kimyasallar, güneş, radyasyon ve elek- trik de cilt yanıklarına neden olabilir.

Yanıklar iyileşir mi? Yanıklar nasıl iyileşir?

Yanıklar deri hücrelerinin ölmesine neden olur. Hasarlı cilt kendini tamir etmek için kolajen adı verilen bir protein üretir. Cilt iyileştikçe kalınlaşan, leke denilen alanlar iz oluşturur. Bazı yaralar geçicidir ve zamanla kaybolur. Diğerleri kalıcıdır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam