reklam
reklam

Sayısallaşma, dijitalleşme

Köşe Yazarı: YİĞİT CİĞERLİ   Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2021, Pazartesi - 10:20   Okunma Sayısı: 100432

Sayısallaşma, dijitalleşme, dijital dönüşüm: neden önemli?

Dijital dönüşümle ilgileniyor musunuz? Cevabınız evet ise, o zaman bu terimlerin gerçek anlamlarını bilmek ve neden bahsettiğimizi anlamak önemlidir.

Dijitalleşme, dijitale dönüştürme ve dijital dönüşüm genelde beraber kullanılırlar, hatta birbirleri yerine kullanıldıkları da olur, ki bu bir hatadır. - Bu makale her şeyi açıklığa kavuşturacak ve dijital dönüşüm sürecini anlamanıza yardımcı olacaktır.

Dijitale dönüştürme (sayısallaştırma) nedir?

Dijitale dönüştürme, fiziksel formattaki bilgiyi dijitale dönüştürme sürecidir. Dijital olmayan şeylerin bilgisayar sistemleri tarafından kullanılabilen ve işlemleri veya iş akışlarını otomatikleştiren dijital temsilleri anlamına gelir. Dijitale dönüştürme, veriye ihtiyaç duyan işletme değerini yaratmaya olanak tanır. Verilerden faydalanan işletmelerin temelini kurmaya yardımcı olur. Örneğin: Kağıt formundaki bir belgeyi taratmak ve bilgisayara PDF gibi dijital bir formda kaydetmek. Bir kağıda yazdığınız notları Excel çalışma sayfasına geçirmek.Analog VHS kasetlerini dijital veri içeren CD, DVD veya Blu-Ray disklerine dönüştürmek.

Dijitalleşme nedir?

Dijitale dönüştürme ve dijitalleşme birbiriyle yakından ilişkilidir. Zaman zaman birbiri yerine kullanılsalar da aslında ikisi farklı şeylerdir. Dijitalleşme; dijitale dönüştürme sürecinden faydalanarak işletme süreçlerini iyileştirmektir. Dijitalleşme, sayısallaştırılan bilginin size katkıda bulunması demektir. Bu kavram dijital teknolojileri ve verileri, kazanç elde etmek, işleri iyileştirmek ve dijital bilgiyi merkezinde barındıran bir dijital kültür yaratmak anlamına gelir. İşlemleri daha elverişli, verimli ve kârlı hale getirir. Örneğin: Bir PDF belgesini bilgisayarın sabit disk sürücüsünden buluta yüklemek ve birçok kişiyle verileri analiz etmeleri için paylaşmak.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam