reklam
reklam

BEL AĞRILARINA DİKKAT

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2021, Cuma - 10:34   Okunma Sayısı: 127663

En çok 35-45 yaşları arasında görülen bel ağrısı kadın ve erkekte eşit oranda ortaya çıkar. 60 yaşın üzerindeki kadınlarda bel ağrısı görülme sıklığı artmaktadır. Aşırı kilo alımı, gebelik, uzun süre ayakta durmayı gerektiren durumlar, yüksek topuklu ayakkabı kullanılması, bacaklarda uzunluk farkı, bel ağrısı nedenleri olarak sayılabilir. Bel ağrısına neden olan mesleklerde ise karşımıza uzun yol sürücüleri, titreşimli toprak burgu makinesi kullananlar, aşırı ağır yük kaldıranlar, uzun süre tabure ve sandalyede oturmayı gerektiren meslek grubu çalışanları ve sürekli bilgisayar başında oturarak çalışan beyaz yakalar çıkmaktadır.
Bel Ağrısı Tedavisi
Bel ağrısı tedavisi, bel ağrısının nedenine, şiddetine, hastanın yaşına ve şikayetlerine göre farklı şekillerde yapılabilir. Bel ağrısının tedavisinde uzman kontrolünde basit ağrı kesici ilaçlar, kas gevşeticiler kullanılabilir. Bir sonraki aşamada ise ilgili sağlık kurumlarında fizik tedavi seçenekleri denenebilir. Bunun yanı sıra ağrı bantları, masaj, lokal enjeksiyonlar ve düzenli egzersiz de bel ağrısı tedavisinde etkilidir.
Unutma ki, öncelikle yapman gereken bel sağlığını korumak için neler yapman gerektiğini öğrenmek. Rutinleşen bel ağrıların için ise mutlaka uzman bir doktora başvurmalısın. Bel ve sırt sağlığını korumak için uyulması gereken kurallar ve egzersizler önemlidir. İşte onlardan bazıları;
Bakılan kişi, cisim ve objeye vücut cephesi tam olarak dönülmelidir. Baş, boyun ve gövde aynı düzlem üzerinde     olmalıdır. Uzun süre aynı pozisyonda kalınmamalıdır. Oturma ve ayakta kalma süresinin 45 dakikayı aşmamasına özen gösterilmelidir.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam