reklam
reklam

Alacak Sigortaları Hakkında

Köşe Yazarı: ELİF DOĞAN   Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2021, Perşembe - 10:50   Okunma Sayısı: 144371

 

Kıymetli okurlarımız, Alacak Sigortası Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli bir sigortadır. KOBİ’ler bu sigortadan yararlanabilmektedir. Sigorta ile herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlarından doğan borcun ödenmeme riski teminat altına alınmaktadır.

************************************************************

Alacak Sigortası sayesinde; düşük tahsilat masrafları ile daha hesaplı bir hizmet almanızı sağlar, yine sigorta dönemi boyunca, limit verilen firmaların finansal durumlarının ağırlaşmaması durumunda limit iptali/kesintisi olmadan tahsis edilmiş kredi limiti ile istikrarlı ve büyümeye odaklı şekilde ticari faaliyetinizi sürdürmenize destek olur,

Yeni müşteriler bularak satışlarınızı arttırmanıza ve şirketiniz büyümesine katkı sağlar, üstelik yeni müşterilerinizi poliçenize dâhil etmeniz size ek bir prim maliyeti doğurmaz, Müşterilerinizi analiz edip, finansal durumlarını izleyerek şirketinizin risk yönetimine katkı sağlar.

Alıcılarınız için talep edeceğiniz kredi limitleri ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda teminat sağlanır, bilançonuzun aktif kalitesini yükselterek bankalar ve finansal kuruluşlar nezdinde kredibilitenizi artırır.

************************************************************

Alacak Sigortası Şartları –

Mikro Büyüklükteki İşletmeler; Yıllık net satış hasılatı 3 milyon TL’den az olan işletmeler. -Küçük Büyüklükteki İşletmeler; Yıllık net satış hasılatı 25 milyon TL’den az olan işletmeler. –Orta Büyüklükteki İşletmeler; Yıllık net satış hasılatı 125 milyon TL’den az olan işletmeler, yararlanabilmektedir.

 

Kapsama alınan işletmelerin alacak sigortası teminatından yararlanabilmesi için aşağıdaki kriterleri sağlamış olması gerekmektedir.

 

–Alacak sigortalarına başvuru tarihinden itibaren işletmenin en az iki yıl önce kurulması,

–İşletmenin merkez tarafından belirlenen risk değerlendirme kriterlerine uygun olması.

–Basit usul dışında vergi mükellefi olması.

Prim hesaplanmasında Alacak Sigortası talebinde bulunan işletmenin son mali yılda vadeli satışından elde ettiği cirosu esas alınır. Hesaplanan prim tutarının 2.000 TL’nin altında çıkması durumunda, prim tutarı 2.000 TL olarak kabul edilmektedir

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam