reklam
reklam

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Köşe Yazarı: AYŞEGÜL NEVİN KAPLAN   Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2021, Çarşamba - 10:41   Okunma Sayısı: 683524

 

 

Yeni neslin mimarları olan öğretmenlerimizi bir gün bile olsa mutlu etmek, onlara olan borcumuzu bir nebze de olsa ödeme fırsatı bulmak için her sene 24 Kasım gününü Öğretmenler Günü olarak kutlarız. Elbette ki emektar öğretmenlerimizin kıymet gördüğü tek gün 24 Kasım değildir. Onlara duyduğumuz sevgi ve saygı süreklidir.
   
   Öğretmenler hayatımızın yol haritalarıdır. Hayat yolumuzu onlar sayesinde daha iyi çizer ve yine onlar sayesinde bu yolda  Öğrencilerini daha güzel yarınlara hazırlamak, onlara sevgiyi, saygıyı, ahlakı aşılamak   ışıklar saçar. O ışıklar ki binlerce öğrencinin yolunu aydınlatır, karanlık dünyasını aydınlığa boğar.
Bu fedakarlığı kendisi için değildir. Bir öğretmenin tek derdi öğrencilerini daha iyi yerlere ulaştırmaktır. Sadece bunun için çırpınır, bunun için çalışır. Sadece dersine girip çıkmak da vardır elbet. Ancak bu onu doyurmaz. Öğretmen, çok daha fazlasını yapması gerektiği bilincinde ve şevkindedir. Bu şevk, ona güç verir, daha çok didinmesini sağlar.
Bir öğrencinin öğretmenine vereceği en güzel hediye başarıdır. Bir öğretmen, öğrencisinin başarısından duyduğu zevki başka hiçbir şeyden duymaz. Yıllar geçse dahi, eski bir öğrencisini güzel yerlerde gören öğretmenin mutluluğu kadar hiçbir mutluluk büyük olamaz.

   Köy öğretmenleri… Çilekeş, fedakar; ama bir o kadar da mutlu ve umutlu. Köy öğretmenliği kadar zor olan çok az meslek vardır. Köyden şehre inmek için bazen aylarca bekleyen, ekmeksiz, yemeksiz kalan ama öğrencilerinin sevgisi ile doyan köy öğretmenleri için tek bir mutluluk kaynağı vardır: Öğrencilerinin sevgisi.
   Bir köy öğretmeni için yaşam koşulları ne kadar zor olursa olsun, mesleğinden aldığı tat büyüktür. Bazen tek bir sınıfta rengarenk çiçeklerle sürdürür öğretmenlik hayatını. Birinci sınıf çiçekleri, ikinci sınıf çiçekleri, üçüncü sınıf çiçekleri ve dördüncü sınıf çiçekleri… Tek ttek alır onların kokusunu. Her birinin suyunu, gübresini ayrı ayrı verir. Onları hayata  yetiştirir. 
  
Eli öpülesi  öğretmenler  sizleri  bugünlere getiren ve bu mesleği sizlere sevdiren baş öğretmen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 'ÜN VE TÜM ÖĞRETMENLERIMIZIN  ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam