reklam
reklam

ANNESİNE EV ALMAK İSTERKEN

Köşe Yazarı: NEJLA BİLGİN   Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2021, Salı - 10:47   Okunma Sayısı: 82930

Henüz yirmisekiz yaşındaydı Nevruz, bir temizlik şirketinde temizlik elamanı olarak çalışıyordu, ek iş olarak bir otomobil tamircisinde çalışıyordu. Onu tamirhanede işçi tulumu içinde  otomobilin kaputunu açıp arızayı giderirken görenler şaşkınlık yaşıyordu. Bu çevrelerde kadın işçi çalışmazdı.

Nevruz çok Çalışkan bir kızdı, yeterki iş olsun, ne iş olsa yapıyor ve para kazanmaya çalışıyordu. Bodrum katta annesi Altı kardeşiyle birlikte yaşıyorlardı, annesi her Doğumdan sonra sağlığını kaybetmiş, ayaklarında sağlık sorunları yaşamış, birde havasız, rutubetli bodrum katında yaşamaları sebebiyle astım sorunu baş göstermişti.

Nevruz’un babası ara sıra eve uğrar evdekilerden para ister, vermezlerse Nevruz ve annesini döver, evde huzursuzluk çıkarır sonra çeker giderdi, bir inşaatta bekçilik yapıyordu fakat ne eve doğru düzgün geliyor nede para bırakıyordu.

Kira, evin ihtiyaçları kısaca tüm evin yükü Nevruz’un omuzlarındaydı. Annesi bu duruma çok üzülüyor ve kızının biran önce evlenip, kendi yuvasını kurmasını, bu sıkıntılı durumdan kurtulmasını arzu ediyordu. Oysa Nevruz evlenir giderse çoluk çocuk aç kalırlardı. Buna rağmen annesi kızına acıyor ve kendisini ailesine feda etmesine gönlü razı gelmiyordu.

Nevruz bulduğu tüm işlerde çalışıp hem Evi geçindirip hemde para biriktirip annesine ev almaya çalışıyordu. Temizlik şirketinde karı koca çalışan arkadaşları vardı, evde, hayatlarında ne sorun varsa birbirlerine anlatıyorlardı, hepsinin derdi iş, güç, parasızlık, kira idi. Nevruz çok samimi olduğu karı, kocaya elli bin lira para biriktirdiğini ve ev almak istediğini söylemişti, annesini rutubetli Bodrum katından kurtarmak istiyordu. Evleri olursa kardeşleri biraz büyüyünce çalışır karınlarını doyururdu, ev olmayınca ay başı çabuk geliyor ve evin kirasını ödemek gerekiyordu. 

Nevruz’un iş arkadaşı olan bu karı koca Nevruz’un elli bin lira parası olduğunu anlayınca ona tanıdıkları bir emlakçı olduğunu ve ev bulma konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Nevruz çok mutlu oldu,  babasına parasının olduğunu belli etmiyordu,  babası parası olduğunu anlarsa zorla elinden alırdı o parayı, ev alırsa bir şey yapamazdı.

İş Arkadaşı karı koca Nevruz’a bir ev gösterdiler, ikinci kat, güneş gören,  balkonlu güzel bir evdi burası.  Nevruz evi çok beğendi ve hemen kaparo verdi, kısa süre içinde ellİ bin lirayı bankadan çekip evin tapusunu almayı ve annesine sürpriz yapmaya karar verdi.

Ev sahibi bir berberdi ve iyi bir insana benziyordu. İş Arkadaşı adam  Nevruz adına tapu  işlemlerine başladı, Salı günü tapuya gidecek ve Evi alacaklardı. Nevruz bankadan elli bin lirayı çekti,  berber dükkanına geldi ev sahibi ile tapuya gideceklerdi. İş Arkadaşı tapudan saat 15.00 de randevu aldığını ve bir arkadaşlarının portakal bahçesinde mangal yakacaklarını söyledi, karısının da orada olduğunu özellikle söyledi.   Burada  bekleyeceklerine portakal bahçesinde mangal yakıp  öğle yemeği yemeyi önerdi, hem Nevruz’un ev almasını kutlamış olacaklardı. 

Nevruz iş arkadaşının motosikletinin arkasına bindi ve kasabanın hemen dışındaki portakal bahçesine gitti. İki yıldır birlikte çalıştığı karı kocayı kardeşi gibi görüyor, onları seviyor ve güveniyordu. Portakal bahçesine geldiklerinde orada onların arkasından kendi motosikleti ile gelen berberin dışında kimsenin olmadığını görünce biraz huzursuz oldu. Berber elindeki bahçe küreğini Nevruz’un kafasına  vurdu, Nevruz portakal bahçesine toprağa yıkıldı, hemen sırt çantasından elli bin lirayı alıp paylaştılar. Nevruz’u portakal bahçesinin kenarına gömdüler.

Akşam eve gelmeyen Nevruz’u annesi çok merak etti, iş arkadaşlarına gidip kızını sordu. Kadın Nevruz’un bir sevgilisi olduğunu ve onunla kaçmış olabileceğini söyledi. Annesi kızının bir sevgilisi olduğunu bilmiyordu, şaşırdı ve üzüntü ile evine gitti.  Nevruz  annesini habersiz bırakmazdı, kadın kızının kaçtığına İnanmadı ve polise haber  verdi. 

Kısa süre sonra berber payına düşen parayı har vurup harman savurdu. Onun çok para harcamasından kuşku duyan birisi ihbarda bulundu. Berber itiraf etti, karı koca da tutuklandı.

Nevruz hayatının baharında iş Arkadaşı olduğu çift tarafından parası İçin tasarlayıp öldürülmüştü.  Berberin diye gösterilen ev berberin karısının evinde hizmetçilik yaptığı ailenin eviydi, temizlik yapsın diye boş evin anahtarını vermişlerdi, ev satılık bile değildi, kiralıktı.

Zavallı Nevruz güvendiği iş arkadaşları tarafından parası İçin katledilmişti. Suçlu olan sadece katiller değildi, ona babalık yapmayan, elinden parasını almaya çalışan sorumsuz  babasıydı. Eğer babası yanında olasıydı belkide onu öldürmeyi  başaramayacaklardı. Yalnızlık, insansızlık, çaresizlik, tedbirsizlik  nedenlerden sadece bir kaçıydı, sonuçta Nevruz hunharca bir cinayete kurban gitti.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam