reklam
reklam

YAŞLILARA SAYGI

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2021, Cumartesi - 01:53   Okunma Sayısı: 134341

Yaşlılar her insanın başına gelebileceği bir dönemdir. Çünkü insanlar doguştan itibaren yıl geçtikçe bebek-çocuk-genç olurlar. Gençlikten sonra yıllar geçtikçe bünye zayıflar ve bu da yaşlılığın yavaş yavaş gelmesi anlamına geliyor. 

Yaşlılar bizim herşeyimizdir. Ellerinden öpüp onlara hizmet etmeliyiz. Onları üzmemeliyiz. Tabii kide kimseyi üzmemeliyiz. Saygılı olup 1 bardak su vermeliyiz. Örneğin sofraya su getiriyorsak önce yaşlılara vermemiz gerekmektedir. Onların elleri tutmaz, belki de yürüyemeyecek kadar olurlar. 

Bizlerde yıllar geçtikçe yaşlanacağız . Biz nasıl onlara hizmet edersek biz yaşlı olduğumuzda da bize de aynı sevgiyi saygıyı gösterirler. 

-Yaşlılara saygılı olmalıyız, yaşımız her ne olursa olsun. Çünkü terbiyeli her insan yaşlılara saygı gösterir. Yaşlılara saygılı olmazsak yaşlandığımızda aynısı bizim başımıza gelebilir ve geçmişte yaptığımız hata yüzünden hayıflanırız. 

Yaşlılara saygılı olmak o kadar da zor bir şey değildir lakin bazı insanlar yaşlıları umursamıyorlar moruk, bunak gibi kelimeler kullanarak onları aşağılıyorlar ve bu bir saygısızlıktır. Günlük hayatta yaşlılara yardım ederek onlara otobüste yer vererek de gayet basit bir şekilde yaşlılara saygılı olabiliriz. Yaşlılara saygılı olmadığımız zaman aklımıza kendi anneannemiz, dedemiz veya babaannemiz gelmeli çünkü böyle saygısızlıklar kendi dedemize yapılsa biz rahatsız oluruz ve saygısızlığı yapan kişiye terbiyesiz benzeri şeyler söyleriz. İşte eğer biz de yaşlılara saygılı olmazsak hem bulunduğumuz ortamda terbiyesiz damgası yeriz hem de ayıplanırız. 

Yaşlılıkta böyle şeyler yaşamamak için toplumda sevilmek sayılmak ve yaşlıların saygı ve sevgisini kazanmak için yaşlılara saygılı olmalıyız. 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam