reklam
reklam

Ördüğü 'saçsız bebekleri' lösemili çocuklara gönderiyor

Eklenme Tarihi: 13 Ekim 2017, Cuma - 12:00   Okunma Sayısı: 118796

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de özel firmada muhasebeci olan 37 yaşındaki Hülya Özkalay,lösemili ve yuvadaki çocuklar için akşamları örgü bebekler yapıyor.

Özkalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her çocuğun kendisi için örülen bebeğe sahip olması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Küçüklüğünde, annesinin kendisine ördüğü bebeğin hayatına yön verdiğini dile getiren Özkalay, "Annem, ben 6 yaşındayken, hasta olduğum bir gece uyumayıp bebek örmüştü. Sabah uyandığımda başımın ucunda o bebek vardı. Adını 'Memoş' koydum. 30 yıldır birlikteyiz." diye konuştu.

Yaklaşık 10 yıldır lösemili ve yuvadaki çocuklar ile şehit çocukları için rengarenk iplerle bebekler ördüğünü anlatan Özkalay, "Şimdiye kadar yüzlerce bebek ördüm. Gündüz sayısal ağırlıklı bir işim var. Akşamları ise düzenli olarak bebek hazırladım, üşenmeden, yılmadan. Her gece bir bebek bitirmeden uyumadım. Boş zamanlarımı değerlendirmeyi severim. Boş boş televizyon izlemeyi sevmem. Bu yöntem benim için bir terapi." dedi.

Bebekleri hazırlarken bazı konulara dikkat ettiğini kaydeden Özkalay, "Lösemili çocuklar için yaptığım bebeklere saç koymadım. Onların kalbinin kırılmaması lazım. Kimsesiz çocuklara bebek yollarken anne-baba figürü içeren bebekler tasarlamadım. Çocukları mutlu edelim derken daha fazla üzmek istemem." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam