reklam
reklam

SAL'da klasman heyecanı

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2023, Çarşamba - 22:57   Okunma Sayısı: 63093
Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek 8 İstanbul takımının belirleneceği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman maçları iki grupta oynanan karşılaşmalarla başladı

İstanbul Süper Amatör Ligi'nde normal sezonun tamamlanmasının ardından gruplarında ilk iki sırayı alan 16 takımın katıldığı SAL klasman maçları, Ramazan Bayramı olmasına rağmen başladı. Bölgesel Amatör Lig'e yükselecek 8 İstanbul takımının belirleneceği İstanbul Süper Amatör Ligi klasman maçları A ve B olmak üzere iki grupta oynanan maçlarla start aldı. Süper Amatör Lig 4.grubun son haftasından oynanan ve TFF tarafından Çubukluspor'un 4-0 hükmen kazandığı ilan edilen Çıksalınspor maçına yapılan itiraz nedeniyle bu gruptan çıkacak olan takımın 5.grup birincisi Leventspor ile yapacağı klasman B grubu ilk maçı, programa alınmadı. Oynanan 7 maçta, 20 gol atılırken, üç maçta kazanan çıkmadı. Klasman A grubunda, 2.grup birincisi Beşyüzevler, 5.grup ikincisi Beykoz 1908'i Taner Türk, Ömeri Faruk Yağcı ve Fırat Küçükgülmez'in golleriyle 3-1 yendi. Sarı-siyahlıların tek golünü ise Recep Berk Elitez kaydetti. Elitez, bu sezonki 6.golüne imza attı. İki takım 2014-2015 sezonunda İstanbul Süper Amatör Ligi 7.grupta yer almışlar, aralarındaki karşılaşmalardan ilkini Beşyüzevler 3-1 kazanırken, rövanş maçı golsüz sona ermişti. Süper Amatör Lig, 6.grup birincisi İFA ile 1.grup ikincisi Yeni Ufukspor, Klasman B grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. İBB Şenlikköy Stadındaki maçı Tolga Akbaba, Ertuğrul Konak, Hüseyin Balkaya hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Edip Bozan yaptı. Karşılaşmanın 45.dakikasında kullanılan köşe vuruşu sonrasında, kafalardan seken topu önünde bulan Soner Mor, kale sahası çizgisi üzerinde sert bir vuruşla İFA'yı 1-0 öne geçirdi. 53.dakikada sağ kanattan gelişen Yeni Ufukspor atağında Muhammed Ali Gezgin'in ortasına iyi yükselen Murat Bulgur şık bir kafa vuruşu ile topu kaleye gönderdi. Boşa çıkan kaleciyi geçen topu, defans çizgiden çıkarttı. Ancak maçın 2. yardımcı hakemi Hüseyin Balkaya, topun tamamının çizgiyi geçtiğini belirleyerek orta noktaya doğru koşunca, karşılaşmanın hakemi Tolga Akbaba santrayı gösterdi. Müsabaka karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

Çekmeköy B. Alemdağ bir puanı kurtardı

Süper Amatör Lig, 4.grup birincisi Çekmeköy Belediyesi Alemdağ ile 1.grup birincisi Maltepespor Klasman A grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. Paşabahçe Stadındaki karşılaşmayı, Seyfettin Alper Yılmaz, Muhammed Şamil Göçgün ve Hüseyin Emre Yer hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Mehmet Saim Kara yaptı. Üç sezon BAL'da mücadele eden Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, 4.kez SAL klasman gruplarında yer alıyor. Uzun yıllar TFF 2. ve TFF 3.Liglerinde mücadele eden Maltepespor ise ilk kez SAL klasman maçları oynuyor. Kırmızı-yeşilliler 6 sezon BAL'da mücadele etti. Maçın ilk devresini Maltepespor 1-0 önde tamamladı. İkinci yarıya hızlı başlayarak oyunu rakip keleye yığan Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, ani bir kontra atakta kalesinde ikinci golü gördü. Yediği gollere rağmen oyunun hakimiyetini elinden bırakmayan Çekmeköy temsilcisi Teknik Sorumlu Aydın Dursun'un yerinde müdahaleleriyle baskısını iyice arttırdı. Oyuna ikinci yarıda giren Tugay Sözbir’in 83. dakikada ceza sahası içinden attığı golle farkı bire indirdi. Bu golden sonra eşitliği sağlamak için Çekmeköy Belediyesi Alemdağ tüm hatlarıyla gol aramaya başladı. Oyuna sonradan giren Murat Ulu, ilave sürede ceza sahasında yaşanan karambolda topu filelere yollayarak eşitliği sağlayan isim oldu. Karşılaşma 2-2 beraberlikle sonra ererken takımlar birer puana razı oldular. SAL Klasman A grubu 2. haftasında Çekmeköy Belediyesi Alemdağ, Beykoz 1908 ile Maltepespor ise Sarıyer Yeni Mahalle ile karşılaşacak.

Anadolu FK üstünlüğünü koruyamadı

Süper Amatör Lig, 6.grup ikincisi Sarıyer Yeni Mahalle ile 3.grup birincisi Anadolu FK Klasman A grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. Beyoğlu Stadındaki karşılaşmayı Burhan Öztürk, Kısmet Tosun, Muhammet Metin Taş hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Ayhan Kaynak yaptı. Anadolu FK ilk kez SAL klasmanda mücadele ederken, Sarıyer Yeni Mahalle, 2013-2014 sezonunda SAL klasmanı 8.tamamlamış, playout maçında Dikilitaş'a kaybederek, BAL'ın kapısından dönmüştü. Klasman maçlarına yenilgisiz gelen Maltepe temsilcisi Anadolu FK, maça etkili başladı. 38. dakikada Murat Erdi Yeşiltepe, kırmızı-siyahlıları 1-0 öne geçirdi. Bu gole Sarıyer Yeni Mahalle Görkem Andaç Kuşatan ile cevap verdi. 48.dakikada bir kez daha sahneye Murat Erdi Yeşiltepe çıktı ve hem kendisinin, hem de takımının ikinci golüne imza attı. Sezon başında Ortaköyspor'dan transfer edilen golcü futbolcu bu sezonki gol sayısını 16'ya çıkartmış oldu. Maçın 70.dakikasında Emir Karaca ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Sarıyer Yeni Mahalle'yi bir kişi eksik bıraktı. Rakibi karşısında bir kişi eksik oynayan Sarıyer Yeni Mahalle, ikinci yarıda oyuna giren Selman Yıldız'ın 89.dakikadaki golüyle eşitliği sağladı. Geçen sezon Cankurtaran forması giyen Yıldız, bu sezonki gol sayısını 10'a yükseltti. Maçta başka gol olmayınca iki taraf birer puanla sahadan ayrıldı. Sarıyer Yeni Mahalle ikinci maçında Maltepespor ile, Anadolu Futbol Kulübü ise Taçspor ile karşılaşacak.

Taçspor galibiyetle başladı

Süper Amatör Lig, 7.grup ikincisi Taçspor ile 8.grup ikincisi Küçükçekmecespor, Klasman A grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. Kağıthane Belediyesi Nurtepe Stadı'ndaki müsabakayı Sinan Ertinğü, Mustafa Poyraz, Yücel Alkaşi hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Bilgin Özgülüş yaptı. Taçspor tarihinde ilk kez SAL klasman gruplarında mücadele ederken, Küçükçekmecespor 2 sezon BAL Liginde mücadele etti. Maça hızlı başlayan Taçspor 36. dakikada Yusuf Furkan Coşkun'un golüyle 1-0 öne geçti.  Taçspor'un golüne Küçükçekmecesporlu futbolcu ve teknik ekip ofsayt gerekçesiyle uzun süre itirazda bulundu. Oyun 7 dakika dururken, yeşil siyahlıların yardımcı antrenörü kırmızı kart ile saha dışına gönderildi. İkinci yarıya iyi başlayan Küçükçekmecespor 56'da Koray Şengül'le eşitliği sağladı. Büyük heyecana ve çekişmeye sahne olan maçın 81. dakikasında günün yıldızı Yusuf Furkan Coşkun bir kez daha sahneye çıktı ve Taçspor'a galibiyeti getiren golü attı. Klasman A Grubuna 3 puanla başlayan Taçspor, ikinci maçında Maltepe temsilcisi İstanbul Anadolu FK ile karşılaşırken, Küçükçekmecespor ilk maçını kazanan Beşyüzevler ile oynayacak.

Galata üç puanı tek golle aldı

Süper Amatör Lig, 7.grup birincisi Galataspor ile 3.grup ikincisi Ortaçeşme, Klasman B grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. Sarıyer Belediyesi Çayırbaşı Stadındaki müsabakayı Ali Tanırgan, Yunus Öncebe, Engin Yılmaz hakem üçlüsü yönetirken, saha komiserliğini Bilgin Özgülüş yaptı. SAL klasmanda 2.kez mücadele eden Galata, daha önce 2015-2016 sezonunda klasmanı 6.tamamlamıştı. Ortaçeşme ise ilk kez SAL klasman gruplarında mücadele ediyor. Maçın, 79.dakikada Mahmut Gerdan ikinci sarıdan kırmızı kart görerek Galataspor'u bir kişi eksik bıraktı. 88.dakikada Kadirhan Papaker, Galataspor'u öne geçiren golü attı. 89.dakikada Galata'dan Mümincan İvak, Ortaçeşme'den ise Sami Gökteke kırmızı kart ile oyun dışı kaldılar. Maçı 1-0 kazanan Galata, klasmana galibiyetle başladı. İki takım son olarak 2009-2010 sezonunda SAL 1.grupta yer almışlar, aralarındaki iki maçı da Galata 2-0'lık skorlarla kazanmıştı.

Alibeyköy iki farklı kazandı

Süper Amatör Lig, 8.grup birincisi Alibeyköy ile 2.grup ikincisi İstanbul Bulancak, Klasman B grubu ilk maçında karşı karşıya geldiler. Bahçelievler İl Özel İdare Stadından oynanan karşılaşmayı, Hüseyin Ahmet Ocaklı, Özgür Öztürk, Burak Çınar hakem üçlüsü yönetirken, maçın saha komiserliğini Doğan Beker yaptı. 4.kez SAL klasmanda mücadele eden Alibeyköy, bugüne kadar 5 kez BAL Liginde mücadele etti. İstanbul Bulancak ise tarihinde ilk kez klasman grupların kalma başarısını gösterdi. Karşılaşmanın 33. dakikasında Alibeyköy penaltı kazandı. Atışı kullanan Nazif Şener, penaltıyı gole çeviremedi. Bir dakika sonra gelişen Alibeyköy atağında, penaltı vuruşundan yararlanmayan Nazif Şener, topu ağlara göndererek turuncu-mavilileri 1-0 öne geçirdi. Tecrübeli golcü bu sezonki 9 golüne imza atmış oldu. Alibeyköy, 47. dakikada Ali Kemal Bilir'le bir gol daha bularak bu zorlu karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Ara transferde İstanbul Mesudiye'den transfer edilen Ali Kemal Bilir, turuncu-mavili forma ile 4.golünü kaydetti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam