reklam
reklam

2.kümede perde açıldı

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2023, Cuma - 16:47   Okunma Sayısı: 44463
İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi 19 grupta oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. Toplam 188 takımın katıldığı ligde gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar 1.Amatör Lige yükselecek.

 

İstanbul'un futbol heyecanı Süper Amatör Lig ve 1.Amatör Ligin ardından 2.Amatör Ligi'nde başlamasıyla yeni bir boyut kazandı. İstanbul 2.Amatör Futbol Ligi 19 grupta oynanan ilk hafta maçlarıyla başladı. Toplam 188 takımın katıldığı 2.kümede gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar 1.Amatör Lige yükselecek. 19 grupta oynanan 86 maçın 36'sında ev sahibi takımlar kazanırken, 39 maçta gülen taraf deplasman ekipleri oldu. Üçü golsüz 11 maç ise beraberlikle sona erdi. Oynanan 86 maçta 395 gol atıldı. Haftanın en farklı skorunu Haraçcıspor'u 11-0 yenen Beylikdüzü Kuzeyin Kaplanları elde etti. Bu maçta beş gole imza atan İbrahim Çakmak, ilk hafta sonunda gol krallığında zirveye oturdu. Kavaklı Köyü'nden Ufuk Hendek, Fener Köyü'nden Cengizhan Eren, Alipaşa'dan Kamal Yazıcı, Bollucaspor'dan Burak Gül, Kemerburgaz'dan Sima Uluocak, 1863 Boğaziçi'nden Uğur Can Hazar, Kazım Karabekir Mevlana'dan Selim Türkcan, Zeytinburnu Yıldız'dan  Efe Ateşçakmak, Yeni Öz Kartalspor'dan Oğuzhan Ceylan, Sultan Mehmed Han'dan Zaim Aytunç Çakır, haftayı hat-trick ile kapatan isimler oldu. Bakırköy Kartaltepe, Güneştepe, Esenler Kentyıldız, Fatihspor, Sarıyer Maden, Kartalpaşa ve İstanbul Kartalları ilk hafta maça çıkmayan takımlar oldu.

Puanları paylaştılar

İstanbul 2.Amatör Ligi 17.grupta şampiyonluk hedefleyen iki takımın mücadelesinde Koşuyolu ile Harb-iş 1-1 berabere kaldı. Selimiye Stadında, Egemen Temizel, Ali Kaan Meriç, Esin Ateş hakem üçlüsünün yönettiği maça Koşuyolu hızlı başladı. Henüz 5.dakikada Harb-iş defansının hatasını affetmeyen Bahadır Girgin topu ağlara göndererek kırmızı-siyahlıları 1-0 öne geçirdi. İlk yarı genelde Koşuyolu hakimiyetinde geçerken, ender gelişen Harb-iş ataklarında Koşuyolu kalecisi Doğukan Aydın gole izin vermedi. İlk yarının son dakikalarında Harb-iş gole çok yaklaştı. Muhammed Talip Polat'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşu, Doğukan aynı mükemmellikte çıkardı. Dönen topa Taha Yasin Polat vurdu, ancak Doğukan bir kez daha gole izin vermedi. İlk yarı ev sahibi Koşuyolu'nun 1-0 üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıda dengeyi kuran Harb-iş özellikle sol kanattan üst üste ataklar yapmaya başladı.  Koşuyolu'nun Alican Çetinsoy ile girdiği pozisyonlarda kaleci Ersan Elitok gole geçit vermedi. 76.dakikada gelişen Harb-iş atağında, boşta kalan topu Hızır Uzundağ ağlara gönderince skora denge geldi. Oyunun sonlarına doğru sahada gerginlik iyice arttı. 83.dakikada bir faul sonra saha karıştı. Karşılaşmanın orta hakemi Egemen Temizel, Alican Çetinsoy ve Taha Yasin Polat'ı kırmızı kartla oyun dışına gönderdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Her iki takım en son 2009-2010 sezonu 1.Amatör Ligde karşılaşmışlar, iki maçı da Koşuyolu 3-1 ve 2-0'lık skorlarla kazanmıştı. Yeni bir ekip kurduklarını söyleyen Harb-iş başkanı Hüseyin Kaplan, ''Sadece bir ter idmanı yaparak, sezonun ilk maçına çıktık. Zaman içinde Harb-iş gerçek gücünü gösterecektir. Hedefimiz geçen sezon düştüğümüz 1.Amatör Lige yeniden dönmek'' diye konuştu.

Emirefendi galibiyetle başladı

2.Amatör Lig 9.grupta geçen sezon gruplarında ikinci olarak şampiyonluğu kıl payı kaçıran Emirefendispor ile Bayrampaşa Atletik, karşı, karşıya geldi. İBB Beyoğlu Stadındaki mücadeleyi  ev sahibi Emirefendispor 4-2 kazandı. Sezer Kaplan, Efe Güler ve Umut Berke Aygündüz hakem üçlüsünün yönettiği maça Beyoğlu temsilcisi Emirefendi hızlı başladı. Karşılaşmanın 21. ve 29.dakikalarında iki gol üst üste atan Uğur Burak Yılmaz, ev sahibi takımı 2-0 öne geçirdi. İlk yarı Emirefendispor'un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarının hemen ilk dakikalarında Abdullah Ukan ile bir gol bulan Bayrampaşa Atletik farkı bire indirdi. Ancak 6 dakika sonra Umutcan Kun yeniden farkı üçe çıkartan golü attı. Bitime 10 dakika kala 2005 doğumlu Emre Kaan Berber farkı yeniden bire indirerek Bayrampaşa Atletik'i umutlandırdı. Ancak 90.dakikada sahneye çıkan 2004'lü Turgay Tamkoşar, takımının dördüncü golünü atarak skoru belirledi. Kırmızı-beyazlılar böylece sezona galibiyetle başladı. Yeni sezonu deplasmanda Beyoğlu stadında açtıklarını söyleyen Bayrampaşa Atletik Spor Kulübü başkanı Yasin Koç, ''Bayrampaşa Atletik Spor olarak sezonun ilk lig maçımızı Beyoğlu'nun Emirefendi takımı ile yaptık. Bayrampaşa Atletik Spor Kulübü yöneticilerimize, hocalarımıza, kaptanımız ve tüm sporcularımızı tebrik ederim. İBB Beyoğlu Stadında bizi misafir eden Emirefendi takımına, Başkanına ve yöneticilerine teşekkür ederim. İyi oynayan şampiyon olsun. Grupta ki tüm takımlara başarılar dilerim'' şeklinde konuştu.

Ferahspor yedi bitirdi

2.Amatör Lig 15.grupta iki Üsküdar ekibi Ferahspor ile Üsküdar Salacak, Kanlıca Stadında karşı karşıya geldi. İbrahim Tokmak, Buğra Enes Bodur ve Efe Kayauman hakem üçlüsünün yönettiği maçı Ferahspor 7-1 kazandı. Karşılaşmanın 27. dakikasında Burak Özger, Ferhaspor'u 1-0 öne geçirdi. Üç dakika sonra Yıldırım Uyar cevap verince skora denge geldi. 33. dakikada Burak Çoban, yeniden Ferahspor'u öne geçiren golü attı.  Bitime iki dakika kala Mustafa Faruk Durmuş skoru 3-1'e taşıdı.
İlk yarı Ferahspor'un 3-1 galibiyeti ile sona erdi. İkinci yarıda etkili oyununu devam ettiren yeşil-beyazlılar, Berk Demirtürk'ün golüyle farkı dörde çıkarttı. 73.dakikada Burak Çoban kendisinin ikinci, takımının beşinci golünü kaydetti. Bitime 10 dakika kala 2004 doğumlu Uğurcan Tokul farkı beşe çıkarttı. Oyuna ikinci yarıda giren Ebubekir Eler 85.dakikada skoru belirleyen golü kaydetti. Sezonun ilk maçında Ferahspor, Üsküdar Salacakspor'u 7-1 mağlup etti. Her iki takım 2018-2019 sezonunda 2.Amatör Ligde aynı grupta yer almış, ilk maçı Salacak 1-0 kazanırken, ikinci maçtan Ferahspor 6-0 galip gelmişti.

İcadiye evinde kayıp

2.Amatör Lig 16.grupta, geçen yıl 1.Amatör Lig'den düşen iki takım İcadiyespor ile Kozyatağı Selimiye stadında karşılaştı. Mehmet Ali Şöhmelioğlu, Kenan Sağlam ve Esin Ateş hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmayı konuk takım Kozyatağı 3-1 kazandı.Karşılaşmaya hızlı başlayan Kozyatağı Barış Budak'ın golüyle öne geçti. 24.dakikada Seyithan Yazıcı farkı ikiye çıkarttı. İlk yarı  Kadıköy temsilcisinin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçın ikinci yarısının 54.dakikasında Barış Budak kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. Karşılaşmanın 75.dakikasında 2005 doğumlu Deniz Necati Bekar ev sahibi takımın tek golünü attı. Maçta başka gol olmayınca, Kozyatağı deplasmanda İcadiyespor'u 3-1 mağlup etti. Her iki takım 2019-202 sezonunda 2.Amatör Lig aynı grupta yer almış, pandemi nedeniyle tek devre oynatılan ligdeki maçı İcadiyespor 3-0 kazanmıştı.

Altınordu üç puanı dört golle aldı

2.Amatör Lig 18.grupta, Üsküdar temsilcisi Kemahspor ile Kartal ekibi İstanbul Altınordu ligin ilk haftasında karşı, karşıya geldiler. Kenan Sağlam, Mehmet Ali Şöhmelioğlu ve Esin Ateş hakem üçlüsünün yönettiği maçı konuk ekip 4-1 kazandı. Her iki takım 2016-2017 ve 2013-2014 sezonlarında da aynı grupta mücadele etmiş. Oynana 4 maçın ikisini Kemah, diğer ikisini ise İstanbul Altınordu kazanmıştı. 2022-2023 sezonun ilk maçına konuk takım İstanbul Altınordu hızlı başladı. 2004 doğumlu Emir Yiğit İbiş, üst üste attığı gollerle bir anda skoru 2-0'a taşıyan isim oldu. İlk yarının son saniyelerinde Görkem Berke Bayır, farkı üçe çıkarttı ve ilk yarı bu gollerle sona erdi. İkinci yarıda Kemah, Emre Yılmaz ile bir gol bulduysa da Tanju Koçal skoru ilan eden gollü kaydetti. Karşılaşmayı İstanbul Altınordu 4-1 kazandı. Sezon başından itibaren genç bir kadroyla lige hazırlanan İstanbul Altınordu takımında lisansını vize yaptıran oyuncuları karşılaşmada yer alırken, lisansları yetişmeyen oyuncular ise maçı tribünden takip etti. Kırmızı-lacivertliler dış transferde; Doğukan Danacı, Ferhat Kasar, Emirhan Kılınç, İrfan Gürgen, Taha Kösterelioğlu, Alper Özdemir, Berke Bayır, Emre Sarıcı, Tanju Koçal, Zeynel Abidin Kuş ve Onur Demirel ile anlaştı. Alt yapıdan ise 2006'lı Ziya Yayıkçı ve İbrahim Talha Manav, 2005'li Yasin Çağlar, 2004'lü Emir Yiğit İbiş, Yiğit Can, Eren Pişken ve Süleyman Mert Kul A takım kadrosuna alındılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam