reklam
reklam

İstanbul BAL'da kayıp

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2023, Cumartesi - 23:47   Okunma Sayısı: 48290
Bölgesel Amatör Lig'de 18.hafta geride kaldı. Küçükçekmece Sinopspor, Sultanbeyli Belediye ve Silivrispor liderliklerini korurken, İstanbul takımları oynadıkları 17 maçta sadece 3 galibiyet alabildiler.

 Bölgesel Amatör Ligin 18.haftası İstanbul takımları için adeta kabus oldu. 5 grupta mücadele eden 25 İstanbul takımının oynadığı 20 maçta temsilcilerimiz sadece 6 galibiyet alabildiler. Küçükçekmece Sinopspor, deplasmanda Tekirdağspor'u 3-0, Feriköy, deplasmanda Gebze Tayfunspor'u 5-2, Kavacıkspor evinde Yalovaspor'u 1-0 yendi. Üç maçta ise İstanbul takımları birbirleriyle karşılaştılar. Bu maçlarda Silivrispor evinde Sancaktepe'yi 5-2, Sultanbeyli Belediye deplasmanda Kuruçeşme'yi 3-2, Nişantaşı evinde Cankurtaran'ı 3-1 mağlup etti. Bayrampaşa Teknik ise ligden çekilen Kavaklı karşısında haftayı hükmen galibiyetle kapattı. BAL 1.grupta Mardin 1969, lider Muş temsilcisi Yeşil Vartospor'un iki puan önünde lider durumda bulunuyor. 3.grupta Sebat Gençlik liderliğini korurken, Ağrı temsilcisi Doğubayazıt Futbolspor, lideri iki puan geriden takip ediyor. 4.grupta iki Tokat takımının zirve yarışında Tokat Belediyesi Plevne Spor, Niksar Belediyespor ile arasındaki puan fark 3'e indi. 5.grupta liderliği 16.hafta Karabük İdman Yurdu'ndan devralan Bartınspor, aradaki puan farkını üçe yükseltti. 6.grupta başkent ekibi Sincan Belediyespor'u 4 puan geriden Ankara T.K.İ ile Kayseri ekibi Talas Belediyespor 4 puan geriden izliyor. 8.grupta lider Anadolu Üniversitesi ile ikinci Kumluca Belediyespor arasında sadece 2 puan fark bulunuyor. 9.grupta ise lider Viven Bornova Futbol Kulübü evinde Davutlar'a yenilince, Ermaş Muğlaspor liderliğe yükseldi. Deprem felaketinde zarar gören takımların yer aldığı 2.ve 7.grupta kalan maçlar oynatılmayacak. Bu grupların liderleri Kahramanmaraş İstiklalspor ile Adana 1954 Futbol Kulübü gelecek sezon için TFF 3.Ligine alındı. Bu gruptaki takımlar isterlerse sezon sonunda düzenlenecek olan playoff maçlarına katılabilecek. Bu maçlar sonunda bir takım daha TFF 3.ligine yükselecek.

Kartalspor galibiyete hasret

Bölgesel Amatör Lig 10.grupta Manisa temsilcisi Yunus Emre Belediyesi, evinde Ortaköyspor'u 4-1 yenerek ilk sıradaki yerini korudu. Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Kartalspor'da puan kayıpları bu haftada da devam etti. Bordo-beyazlılar evinde Gazi Mahallesi ile 2-2 berabere kaldı. Kartal ilçesi temsilcisi yenik duruma düştüğü maçta öne geçmesine rağmen, 90+9'da dakikada yediği penaltı golüyle galibiyeti koruyamadı. Toplam 7 maçtır galip gelemeyen Kartalspor'da son 7 maçta puan kayıpları 17'ye yükseldi. Böylece Kartalspor'un liderle arasındaki puan farkı 12'ye çıkmış oldu. Kötü gidişin ardından Kartalspor yönetimi A Takım teknik direktörü Rıdvan Elmastaş ile kendi isteği üzerine karşılıklı olarak anlaşarak, yolların ayrıldığını açıkladı. Üç sezondur Kartalspor'un başında yer alan Elmastaş, geçen sezon Kartalspor'un Süper Amatör Lig'den BAL'a yükselmesinde büyük pay sahibi olmuştu. Öte yandan bordo-beyazlılar, ligden çekilen Bayburt 1918 FK’da forma giyen ve sarı-siyahlı forma ile bu sezon 3 gole imza atan 2001 doğumlu sol kanat oyuncusu Gökdeniz Karadeniz ile anlaştı.

 

 

K.Ç. Sinopspor'dan kritik galibiyet

Bölgesel Amatör Lig 11.Grubun lideri Küçükçekmece Sinopspor, deplasmanda grup üçüncüsü Tekirdağspor'u 3-0 yenerek, galibiyet serisini üç maça çıkarttı. Namık Kemal Stadı'ndaki maça hızlı başlayan Küçükçekmece Sinopspor, 24. dakikada İliyaz Işık'ın kafa golüyle öne geçti. İlk yarı bu golle tamamlandı. İkinci yarıya da etkili başlayan sarı-lacivertliler, 54.dakikada İsmail Palta'nın golüyle farkı ikiye çıkarttı. Küçükçekmece Sinopspor'un Adana 1954'den transfer Adem Parlak, 90+8'te skoru ilan eden golü attı. Son üç maçında hiç gol yemeyen ve rakip filelere 11 gol gönderen sarı-lacivertliler, Arifiye Kalaycıspor'un 3 puan önünde zirvedeki yerini korudu. Çorluspor'a geçilen Tekirdağspor ise 4.basamağa geriledi. Tekirdağspor karşısında çok iyi bir futbol sergilediklerini söyleyen Küçükçekmece Sinopspor başkanı Rafet Orhan, şampiyonluk yolunda güçlü bir rakibi yendikleri için mutlu olduklarını belirtti. Öte yandan, Küçükçekmece Sinop Spor, Adana 1954 Futbol Kulübünden sol bek 2001 doğumlu Fatih Özkan ile sağ bek 2000 doğumlu Mert Meriç Köstereli'yi kadrosuna kattı.

Sultanbeyli'nin galibiyet hasreti bitti

Bölgesel Amatör Lig 12.Grubun lideri Sultanbeyli Belediyespor, deplasmanda Kuruçeşme'yi 3-2 yenerek, beş maç sonra ilk galibiyetini aldı. Beşiktaş Belediyesi İsmet İnönü Stadında oynanan maça hızlı başlayan Kuruçeşme, 19.dakikada Selçuk Uğur'un attığı golle öne geçti. İlk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıda üstünlüğü ele geçiren Sultanbeyli Belediyespor, Ali Burak Atmaca, Emre Aydoğan ve Kaan Yıldırım'ın golleriyle yenik durumdan 3-1 üstünlüğe yükseldi. Bitime beş dakika kala Kuruçeşme'de Doğukan Temiz'in golü sonucu değiştirmedi. Beş haftadır galibiyete hasret mavi-beyazlılar galibiyet özlemini dindirirken, aynı zamanda liderliğini de sürdürmüş oldu. Sultanbeyli Belediyespor'u bir puan geriden takip eden TKİ Tavşanlı Linyitspor, deplasmanda Akıncılar'ı 4-0 mağlup etti. Grubun dibine demir atan Kuruçeşme'nin galibiyet özlemi ise 8 maça çıkmış oldu. Altı maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve son üç maçını kazanarak grupta 5.sıraya kadar yükselen Büyükçekmece Mimaroba, Burhaniye deplasmanından puansız döndü. Buna rağmen kırmızı-siyahlılar grubun en iyi 2.İstanbul takımı konumunda. Evinde Bozcaadaspor'a 1-0 yenilen Kuştepe'nin galibiyet özlemi 11 maça çıkarken, kırmızı-siyahlılar 12.sıraya kadar geriledi.

Silivrispor liderliğe sarıldı

Bölgesel Amatör Lig 13. Grup'ta lider Silivrispor evinde misafir ettiği Sancaktepe Futbol Kulübünü 5-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Silivri Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan maça hızlı başlayan kırmızı-lacivertliler 11 ve 14..dakikalarda Tayfur Emre Yılmaz'ın peş peşe attığı gollerle 2-0 öne geçti. 25'de Ali Yılmaz, 36'da yine Tayfur Emre Yılmaz ile iki gol daha bulan Silivrispor ilk yarım saatte 4 farklı üstünlüğe ulaşmış oldu. İlk yarı Silivri ekibinin 4-0 üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarıya ise konuk Sancaktepe hızlı başladı. 62 ve 66.dakikalarda Furkan Bavuk ile iki gol bulan Sancaktepe farkı bir anda ikiye indirdi. Yediği gollerden sonra yeniden üstünlüğü ele geçiren Silivrispor üst üste ataklarla Sancaktepe kalesinde gol aramaya başladı. Bitime iki dakika kala Muhammet Yeşilyurt skoru 5-2'ye taşıyan isim oldu. Silivrispor aldığı bu galibiyetle puanını 41 yaparken, en yakın takipçisi Görükle İpekspor ise evinde Babaeskispor'u 2-1 yenerek bir puan farkla takibini sürdürdü.

Feriköy zirveyi yakaladı

Bölgesel Amatör Lig 13. Grup'taGebze Tayfunspor'u evinde 5-2 yenen Feriköy, üst üste 4.galibiyetini alırken, zirveye de iyice yaklaştı. Kırmızı-beyazlılar, lider Gebzespor'un sadece 8 puan uzağında yer

alıyor. Lider Gebzespor, Yalova deplasmanında Altınova Belediyesine 2-1 yenildi. İkinci sıradaki İnegöl Kafkas ise ligden çekilen Akhisar Demirspor karşısında haftayı hükmen galibiyetle kapattı. Beş maçtır yenilmeyen ve son üç maçını kazanan Cankurtaran ise, 4 maçtır galibiyete hasret Nişantaşı'na 3-0 yenildi. Böylece Nişantaşı, en iyi ikinci İstanbul takımı Cankurtaran ile arasındaki puan farkını üçe indirmiş oldu. Gruplarda son üç İstanbul takımı Süper Amatör Lige düşecek. Bu nedenle Nişantaşı grubu Cankurtaran'ın üzerinde bitirmek istityor.Cankurtaran 19.hafta ilk yarı 4-0 yendiği Feriköy ile, Nişantaşı ise grup üçüncüsü Altınova Belediyesi ile karşılaşacak. 12.sırada yer alan ve grubun en kötü dereceye sahip 5.İstanbul takımı olan Kavacık, evinde Yalovaspor'u 1-0 yendi. Yeşil-beyazlılarla, grubun en iyi ikinci İstanbul takımı Cankurtaran arasında 21 puan fark bulunuyor. Cankurtaran eğer Feriköy maçını kazanırsa Kavacık'ın düşmesi kesinleşecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam