reklam
reklam

BAL Ligi 24hafta

ÖZEL HABER

Kadınlar'da son hafta

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2023, Cuma - 23:23   Okunma Sayısı: 39371
Kadın Futbol Süper Ligi'nde 17.hafta heyecanı yaşandı. İstanbul temsilcilerinden Galatasaray ve Fenerbahçe farklı kazanırken, Beşiktaş evinde mağlup oldu. Playoff öncesi normal sezon bu hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak.

 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 17. hafta geride kaldı. İki grupta toplam 30 gol atıldı. Dört maçı deplasman takımları kazanırken, ev sahipleri 3 galibiyet elde ettiler. Bu hafta 5 gol atan Galatasaraylı Yağmur Uraz, gol sayısını 23'e çıkartarak gol kraliçeliğinde ilk sıradaki yerini korudu. Kendisini FOMGET takımından Daria Apanashchenko 17, takım arkadaşı Olha Ovdiychuk ise 14 golle takip ediyor. A grubunu lider bitirerek doğrudan çeyrek finale kalmayı geçen hafta garantileyen geçen yılın şampiyonu Gaziantep temsilcisi ALG Spor, İstanbul'da Fatih Vatanspor'u 2-1 yenmeyi başardı. Beşiktaş'ı evinde mağlup etmeyi başaran Wulfz Fatih Karagmrük, grubu ikinci bitirmeyi garantiledi. Son hafta ALG Spor deplasmanına gidecek olan Beşiktaş, bu maçtan puan alamazsa üçüncü sırayı da Fatih Vatanspor'a kaptıracak. Playoff'a gidecek son üç takımsa Karadeniz Ereğli Belediyesi, Onvo Hatay ve Hakkarigücü oldu. B grubunda yenilgisiz lider Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, evinde Trabzonspor engelini de aşarak ilk sıradaki yerini korudu. Lideri adım, adım takip eden Galatasaray Petrol Ofisi kadın futbol takımı Kireçburnu'na gol yağdırdı. Son hafta Galatasaray ile FOMGET grup liderliği için İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Grubu 3.bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe A.Ş., evinde Amed Sportif Faaliyetleri rahat yendi. Amed bu yenilgiye rağmen, grubu 4.tamamlamayı garantiledi. Play-off'a gidecek son üç takım Konak Belediyesi, Bitexen 1207 Antalyaspor ve Ataşehir Belediyesi'nin sıralamadaki yerleri son hafta oynanacak maçlardan sona belli olacak. Ligde normal sezonun tamamlanmasıyla gruplarında ilk sırayı alan takımlar doğrudan çeyrek finale yükselecek. Gruplarında 2.,3.,4.,5.,6. ve 7. olan toplam 12 takım, çeyrek finale kalacak diğer altı takımı belirlemek için eşleşecekler. Çeyrek finalin ardından Kadın Futbol Süper Ligi yarı final ve final maçları ile son bulacak.

ALG Spor playoff’u bekliyor

Kadın Futbol Süper Ligi A Grubu 17. Hafta mücadelesinde Gaziantep ALG Spor, deplasmanda karşılaştığı Fatih Vatanspor’u Arzu Karabulut ve Tunuslu Mariem Houij’in golleriyle 2-1 mağlup etti. Geçen hafta Dudullu karşısında kazanarak çeyrek finali garantileyen Gaziantep ALG Spor, İstanbul deplasmanında karşılaştığı rakibi Fatih Vatan’ı da mağlup ederek adım, adım play-off yürüyüşünü sürdürmüş oldu. İlk yarıyı 32. dakikasında sağ kanattan gelişen ALG atağında Rose Bella'nın vuruşu kaleci Hazel Nali'den döndü. Dönen topu iyi takip eden Arzu Karabulut topu ağlara göndererek konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. 74. dakikada Ruth Monique Kipoyi'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Tunuslu Mariem Houij, Aryana Lynn Harvey tarafından düşürülünce, karşılaşmanın orta hakemi Hatice Aydın penaltı noktasına gitti. Atışı kullanan Mariem topu ağlara göndererek sarı-grili takımı 2-0 öne geçirdi. 90+4'de Fatih Vatanspor'da kazanılan serbest vuruşta Bilge Su'yun ortasına iyi yükselen Peritan Bozdağ, kafa vuruşuyla topu boşa çıkan kaleci Mudimbi'nin üzerinden ağlara göndererek farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ALG Spor sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

Gaziantep ALG Spor Kulübü Başkanı Ali Gözcü, “Her ne kadar çeyrek finali garantilemiş olsak ta takımımız ciddiyetini kaybetmeden oynadı. Güzel oyun ortaya koyarak kazandık.. Galibiyetten dolayı teknik ekibi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Beşiktaş evinde teslim

A grubunda grup ikinciliği hesapları yapan Beşiktaş, 3 puan gerisindeki Wulfz Fatih Karagümrük takımına evinde yenildi. Fulya Hakkı Yeten tesislerinde oynanan maçın ilk yarısı golsüz sona erdi. Maçın ikinci yarısında her iki takımda kazanmak için tüm kozlarını sahaya sürdü. Maçın 81.dakikasında Çiğdem'in kullandığı serbest vuruşta defanstan seken topu Rita Akaffou ceza sahası içine doldurdu. Didem Karagenç'in uzaklaştıramadığı topa hamle yapan Natalia Mashina, dar açıda ve çaprazda olmasına rağmen topu kaleci Fatma'nın kapattığı köşeden topu ağlara göndererek konuk takımı öne geçirdi. Kalan dakikalarda Beşiktaş eşitliği sağlayacak golü atamazken, Wulfz Fatih Karagümrük sahadan 1-0 galip ayrıldı. Beşiktaş bu sezon evinde lider ALG Spor'dan sonra ikinci yenilgisini Wulfz Fatih Karagümrük'ten almış oldu. İki takım arasında Fatih'te oynanan ilk maç 1-1 beraberlikle sona ermişti. Bu sonuçla Fatih temsilcisi bitime bir hafta kala ligi ikinci, Beşiktaş ise üçüncü bitirmeyi garantiledi. Siyah-beyazlılar playoff turunda Bitexen 1207 Antalyaspor veya Konak Belediyesi ile eşleşecek. Wulfz Fatih Karagümrük ise Konak Belediyesi ya da Ataşehir Belediyesi ile oynayacak.

Galatasaray 'Yağmur' gibi yağdı

Kadın Futbol Süper Ligi B grubunda şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımı Çayırbaşı Stadında oynanan maçta Kireçburnuspor'u 13-0 mağlup etti. Ligin ilk devresinde Florya'da oynanan maçı da sarı-kırmızılılar 13-1'lik skorla kazanmıştı. Galatasaray'ın gol kraliçeliğinde ilk sırada yer alan ismi Yağmur Uraz'ın 5 gol atarak yıldızlaştığı maçta, sarı-kırmızılıların Demokratik Kongolu oyuncusu Kaba Kaba Nsiala da rakip filelere 5 gol gönderdi. Diğer üç golü ise Ebru Topçu, İsmigül Yalçıner ve İrem Barut kaydetti. Bu sonuçla sarı-kırmızılılar 80 gole ulaşarak, Kadın Futbol Süper Liginde en çok atan takım konumuna geldi. Galatasaray ayrıca FOMGET'ten sonra (7 gol) 9 golle en az gol yiyen takım unvanına sahip. Sarı-kırmızılılar lig son maçında lider Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET ile karşılaşacak. Bu maç aynı zamanda B grubunu ilk sırada bitirip, çeyrek finale doğrudan katılacak ikinci takımı da belirleyecek. Anakara'da ligin ilk devresinde oynanan maçı ABB FOMGET 1-0 kazanmıştı. Kırmızı-beyazlılar İstanbul'da Fenerbahçe ile berabere kaldığı için FOMGET ile Galatasaray arasında 1 puanlık fark bulunuyor. Maçı sarı-kırmızılılar kazanırsa, B grubunu lider bitirerek çeyrek finale doğrudan katılma hakkı elde edecek. Grubu ilk sırada bitirecek takım, çeyrek finalde Karadeniz Ereği Belediyesi - Amed Sportif Faaliyetler maçının galibi ile eşleşecek.

Fenerbahçe farklı kazandı

Fenerbahçe A.Ş. Kadın Futbol takımı Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 17. hafta mücadelesinde Amed Sportif Faaliyetler’i konuk etti. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen sarı-lacivertliler, maçtan 4-0 galip ayrıldı. Beylerbeyi 75. Yıl Stadyumu’nda oynanan maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 32. dakikada Coleman, 58 ve 69. dakikalarda Kennya Cordner ve 84. dakikada da Alice Kusi kaydetti. İki golle galibiyete katkı veren Kennya Cordner, 10. maçında 9. golüne imza attı. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe 16. dakikada Alice Kusi’yle gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına sokulan Marcano’nun ortasında kale önünde topla buluşan Alice Kusi’nin şutunda top az farkla auta gitti.

29. dakikada Amed Sportif Faaliyetler Ursula ile net bir pozisyondan yararlanamadı. 32. dakikada sol kanatta rakibinden sıyrılan Alice Kusi’nin ortasında kale önünde topla buluşan Comelan’ın harika vuruşunda top ağlara göndererek İstanbul ekibini öne geçirdi. İlk yarı Fenerbahçe Kadın Futbol takımının üstünlüğüyle tamamlandı. Maçın ikinci yarısının 47. dakikasında ceza sahasının hemen dışından Asiamah’ın sert şutu Fenerbahçe kalecisi Göknur'da kaldı. 58. dakikada Alice Kusi’nin pasında topla buluşan Marcano topu Cansu Kara’ya bıraktı. Onun ceza sahasına ortasında Kennya Cordner’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 69. dakikada Alice Kusi’nin asistinde topu kontrol eden Kennya Cordner’ın şutunda top ağlarla buluştu. 84. dakikada Cansu Kara rakip ceza alanına taşıdığı topu Faustina ile buluşturdu. Onun asistinde kale önünde topla buluşan Alice Kusi, şık bir vuruşla sarı-lacivertlilerin 4. golüne imza attı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam