reklam
reklam

İstanbul'u kadınların gözünden yansıtan "Alem-i Şuhut" sergisi açıldı

Eklenme Tarihi: 11 Ocak 2023, Çarşamba - 23:10   Okunma Sayısı: 159914
Üsküdar Belediyesince ressam Eda Erdoğan'ın "Alem-i Şuhud" adlı resim sergisi Nevmekan Sahil Galeri'de sanatseverlerle buluştu.
İstanbul

Türk ve İslam kültüründen motifler taşıyan yağlı boya eserlerden oluşan sergi, İstanbul'un derin manevi ritüellerini kadınların penceresinden anlatıyor.

Açılışta konuşan ressam Eda Erdoğan, kadın ve kadına atfedilen güzelliklerin asırlar boyunca her kaleme ve fırçaya ilham kaynağı olduğunu söyledi.

"Hayallerdeki İstanbul'u hatırlatmak istedim"

Erdoğan, Türk sanat tarihinde kadın temasının önemine değinerek, "Yirminci yüzyıl ilk yarısı ile birlikte kadınlarımız sayısız başarılı sanat çalışmalarıyla kendi hikayelerin, hayallerinin, ideallerinin öznesi olmuştur. Benzer bir tasavvurla bir kadın ressam olarak bu kişisel sergimde hayallerdeki İstanbul'u hatırlatmak istedim." şeklinde konuştu.

Sergide, İstanbul'a dair hatırda kalan ile hayal edileni buluşturan yeni bir dünya kurmak istediklerini, kendisine destek olan ailesine, arkadaşlarına ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür ederek sözlerine son verdi.

İstanbul'un kadınların gözünden resmedildiği sergi, 29 Ocak'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam