reklam
reklam

Türkiye Gençlik Teşkilatı Dergisi yayınlandı

Eklenme Tarihi: 28 Kasım 2022, Pazartesi - 09:36   Okunma Sayısı: 126066
Tüm Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Mustafa Kılıç ve Tüm Gençlik Teşkilatı İstanbul İl Başkanı Sefer Özcan derginin ilk sayısını gazetemize anlattı.

Tüm Gençlik Teşkilatı tarafından yayınlanan Türkiye Gençlik Teşkilatı Dergisi 1. sayısıyla okurlarına merhaba dedi. Derginin önsözünü de Tüm Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Mustafa Kılıç yazdı.

Teşkilatın kuruluş aşamasından bahseden Genel Başkan Kılıç, “Teşkilatımız; hiçbir etnik, dini ve siyasi ayrım gütmeden ve gözetmeden, anayasal demokratik düzen güvencesinde insan hak ve özgürlüklerini üstür tutarak her kesimden milleti tam eşitlikle kucaklayıp milli dayanışmanın temeli olan insani barışı sürekli kılmak ve bunu sağlayacak olan Türk-İslam Birliği’nin gönüllere nakşedilmesine katkıda bulunmak üzere vatanına ve milletine tam bağlı milliyetçi mukaddesatçı kişilerce 11 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da kurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Tüm Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Mustafa Kılıç teşkilatın amaçlarını açıklarken de yazısında şu ifadelere yer verdi. “Teşkilatımızın amacı, 1900’lü yılların başından bu yana savaşların ve çatışmaların bitmediği Ortadoğu’ya, Balkanlar’a ve Kefkasya’ya kalıcı bıraşın getirilebilmesinin, ancak bu tarihi mirasın varisi olan Türkiye’nin liderliğinde kurulacak Türk İslam Birliği ile mümkün olabileceğini göstermektir. Türkiye’nin liderliğinde oluşturulacak bir birlik, hem çatışmaların sonu olup bölgeye kalıcı barışı getirecek, hem de tüm bölge ülkelerinin güçlü bir ekonomik işbirliği içerisine girmeleriyle tüm halkların yaşam kalitesini yükseltecektir. Türkiye’nin geleceğe dair misyonu, tarihteki Türk devletlerinin büyüklüğüne ve şanına yakışır nitelikte olmalıdır. Dünya tarihinin en güçlü devletlerini kurmuş, tüm Akdeniz ve Ortadoğu coğrafyasına nizam vermiş olan Türk Milleti’nin aramış olduğu çözüm ve çıkış yolları, kendi tarihinde mevcuttur. Bu inanç ve hedefle kurulan Tüm Gençlik Teşkilatı Genel Merkez, Türkiye’nin asrın küresel gücü olarak Türk ve İslam Dünyasına liderlik etmesi gerektiğini, bilimle, sanatla ve fenle, akılcı hareket ederek faaliyet yapmaktadır.”

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam