reklam
reklam

Hacı Bektaş'ın ve Mevlana'nın türbesi

Eklenme Tarihi: 8 Kasım 2014, Cumartesi - 17:00   Okunma Sayısı: 145339

Bizim tarihimiz uzun bir yürüyüşün tarihi. Buraya siyasi konuşma için gelmedim. Destur almaya geldim. Birbirlerini hürmetle yadeden dostların devamı olanlar birbirlerinden ayrılabilirler mi?

Başbakanlık gibi zor bir göreve geldiğim gün Ankara'da Hacı Bayram'a gittim destur aldım. Sonra Konya'ya Mevlana hazretlerine gittim. Ondan da destur aldım. Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana çağdaştır. Kimse Konya ve Nevşehir'i ayrı göremez. Sonra İstanbul'da Eyüp El Ensari'ye gittim. 

Şimdi sorma vaktidir, hepsi aynı kaynaktan beslene, ki o kaynak Hoca Ahmet Yesevi'dir. Nasıl onları takip edenler gönüllerini ayırabilirler, aşlarını ayırabilirler. Bu kardeşlik de bu topraklar da hiçbir zaman bölünemeyecektir.

Her gelenek kendi içinde güzeldir, erkan kendi içinde geleneklere dayanır. Herkes kendi inancını kendi ilkelerine göre sürdürür. Bugün idrak ettiğimiz ve ehlibeyt kavramına geliriz. Hepsinde hak var. Hak'ka yürümekdir. Bütün mesele Hak'ka, hakkınca yürümektir.

Peygamberimiz (SAV) rehberdir, Hz. Ali rehberdir, Hz. Hasan ve Hüseyin rehberdir.  Kim ki ehlibeyte ümmetsizlik eder, o bizden değildir.

Zalim gördüğümüzde ona sessiz kalmayız. Hiçbir şekilde Hz. Hüseyin'in emanetinden sapmak ihtimali varsa Allah bizi o anda yaşamaya haram eylesin.

Her Muharrem ayında biz Hz. Hüseyin'i böyle anarken bir takım yerlerde Ali'siz Alevilik diye bir şey dolaşmaya başlamışsa önce Alevi kardeşlerimizin onlara dur demesi lazım.

Bizim yolumuz bütün 12 İmam'ın yoludur.  Horasan Erenleri ile gelişen bu gelenek Anadolu'da başlı başına bir kültürün orada oluşmasına ve Afrika içlerine vesile oldu. 13. yüzyılı anlamayan Osmanlı'yı da anlayamaz Cumhuriyet'i de anlayamaz.

:Bana babam derdi ki deden senin adını koyarkan Ahmed-i Sani derdi. Anadolu'da Ahmet adını koyanların Hoca Ahmet Yesevi'ye benzesinler diye koyduklarını o zaman anladım.

Biz hem köklü bir geleneğin takipçisiyiz hem de modern ve çağdaş bir ülkenin vatandaşlarıyız. 2. Mahmut döneminde Alevi ocaklarının kapatılması gerekmiyordu.  Çağdaşlaşmayı tek tip toplum inşa etmek  diye görenler çoğulculuğu yok etmeye çalıştılar.
 
Irkçılık Türk ırkçılığı da olsa yanlış Kürt ırkçılığı da yanlıştır. Bu ülkenin Başbakanı (Erdoğan) Dersim için özür diledi hiç kimse buna cesaret edemedi. Dersim katlimanı yapan ek parti döneminin temsilcisi olan parti de özür dilesin. Şimdi samimiyet ve açıklık dönemidir.
 
Benim köyüm Taşkent'in eski adı Pirlerkondu'ydu. Ama tek tipçi zihniyet bundan rahatszı oldu ismini değiştirdi. Evet sunni bir aileden geliyorum. Ama Başbakanlık yaparken ülkemin her vatandaşı benim yanımda eşittir.

Bugünkü modern devblet anlayşışı içinde biz sadece vatandaşlarımızı görürüz hiçbir ayrım yapmayız. Kahramanmaraş, Çorum, Gazi olayları orada şehit edilenlerin hepsi bu ülkeye kurulan tuzak sonucu hayatını kaybetti.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam