Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/2022/09/18/thumbs_b_c_de28fd6327377e02bf7535f4017a2e88.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/sonangazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
reklam
reklam

Türkiye, uzay ve havacılık çalışmalarını dünyaya tanıtmaya devam ediyor

Eklenme Tarihi: 18 Eylül 2022, Pazar - 21:01   Okunma Sayısı: 198487
Fransa'nın başkenti Paris'te 73.'sü düzenlenen Uluslararası Astronotik Kongresi'nde (IAC) Türkiye'nin uzay ve havacılık alanlarındaki çalışmalarını tanıtan stant kuruldu.
Ile-de-France

Paris'te bugün başlayan ve 22 Eylül'e kadar devam edecek olan IAC'ye dünya genelinden, aralarında ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Avrupa Uzay Ajansı (ESA), SpaceX, Airbus gibi 400'den fazla uzay ve havacılık kuruluşunun yanı sıra Türkiye, Almanya, Japonya, Rusya ve Çin gibi birçok ülke kendi stantlarıyla katılıyor.

Kongrenin ilk gününde, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, AK Parti Ankara Milletvekilli Zeynep Yıldız ve Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'dan oluşan heyet Türkiye standını ziyaret etti.

Türkiye standında TUA, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY), Türksat, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Delta V, Plan S ve Hello Space gibi kuruluşların yanı sıra Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) da yer alıyor.

Dün, farklı ülkelerden milletvekilleri ve siyasetçilerin katıldığı IAC'nin açılış oturumları gerçekleşirken, Kacır katıldığı bir oturumda Uluslararası Astronotik Kongresi'nin 2025'te İstanbul'da düzenlenmesi için Türkiye'nin adaylığına ilişkin destek konuşması yaptı.

 Türkiye, 2025'teki kongreyi düzenlemeye aday

Uluslararası Astronotik Kongresi'nin 2025'te İstanbul'da düzenlenmesi için TUA'nın aday gösterdiği Türkiye'nin yanı sıra, Avustralya, Suudi Arabistan, Çin ve Tayland da aday ülkeler arasında yer alıyor.

TUA'nın AA'ya verdiği bilgiye göre, adaylığı kabul edildiği taktirde, Türkiye 2025'te kongreyle 20 binden fazla katılımcıyı ağırlayacak ve dünyanın en büyük uzay ve havacılık organizasyonuna ev sahipliği yapmış olacak.

Ayrıca, kongrenin 2025'te Türkiye'de gerçekleşmesi durumunda, Milli Uzay Programı'nda da yer alan "Uzay Sanayi Ekosisteminin Geliştirilmesi" ve "Uzay Farkındalığı ve İnsan Kaynağının Geliştirilmesi" hedefleri için önemli adımlar atılmış olacak.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde geçen yıl düzenlenen kongreye katılan Türk heyeti, 34 farklı uzay ve havacılık kuruşuyla görüşmüş ve 2 işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam