reklam
reklam

FETÖ şüphelisi tetkik hakiminin cezaevinde öldüğü iddiasına yalanlama

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2017, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 139028

ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, cezaevinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı hastanede vefat ettiği iddia edilen FETÖ şüphelisi eski Danıştay Tetkik Hakimi Mehmet Tosun'un, rahatsızlığını bildirmesi nedeniyle bir gün bile gözaltına alınmadığını, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen Danıştay Tetkik Hakimi Mehmet Tosun'un, cezaevinde rahatsızlanmasının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği" şeklinde haberlerin yer aldığını belirtti.

Mehmet Yılmaz, soruşturma kapsamında ismi Mehmet Tosun olan iki idari yargı hakimi şüpheli bulunduğunu, bunlardan, eski Vergi Mahkemesi Üyesi Mehmet Tosun'un terör örgütü üyeliğinden Eskişehir Cezaevinde tutuklu bulunduğunu ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade etti.

Yılmaz, FETÖ şüphelisi Danıştay Tetkik Hakimi Mehmet Tosun'un ise bağışıklık (immün) yetmezliği rahatsızlığına dair HSYK'ya dilekçe verdiği için hakkında terör örgütü FETÖ üyesi olduğuna ilişkin üç tanık ifadesi bulunmasına karşın hiç tutuklanmadığını bildirdi.

Tosun'un, rahatsızlığını bildirmesi nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydeden Mehmet Yılmaz, "Haber tamamen yalan, kamuoyuna haksız bilgi veren bir haber. Böyle bir dönemde bu haberin yapılması son derece manidar." diye konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam