reklam
reklam

İsrail güçlerinin Kudüs'te mülteci kampına baskınında 6 Filistinli yaralandı

Eklenme Tarihi: 24 Ocak 2022, Pazartesi - 19:24   Okunma Sayısı: 88128
İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri, 6 Filistinliyi plastik mermiyle yaraladı.

İsrail polisi, Doğu Kudüs ile Ramallah arasındaki Kalendiya kontrol noktasının ana güzergahındaki yolu trafiğe kapatarak Filistinlilere ait bazı iş yerlerinde arama gerçekleştirdi.

Onlarca Filistinli baskına tepki göstererek sokaklara çıkarken, İsrail güçleri kalabalığa göz yaşartıcı gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, yaşanan olaylarda 2'si sahadaki ilk yardım ekiplerinden olmak üzere 6 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı aktarıldı.

Yaralıların Ramallah'taki bir hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

İsrail güçleri Filistinli bir gence orantısız güç kullandı

Öte yandan sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, İsrail güçlerinin Filistinli bir gence orantısız güç kullandığı görüldü.

Çok sayıda askerin, çevresini sardıkları bir genci defalarca darbettikten sonra gözaltına aldığı söz konusu görüntülere yansıdı.

Tepki toplayan bu baskına ilişkin İsrail polisinden ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail polisinin, işgal altındaki Filistin topraklarına düzenlediği bu tür baskınlar sık sık sokak olaylarına neden oluyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam