reklam
reklam

AB, gemi inşasında Hyundai-Daewoo ortaklığına izin vermedi

Eklenme Tarihi: 13 Ocak 2022, Perşembe - 19:24   Okunma Sayısı: 76201
Avrupa Birliği (AB), Güney Kore gemi inşa şirketleri Hyundai ile Daewoo'nun birleşmesini sektörde rekabete zarar vereceği gerekçesiyle onaylamadı.
Brüksel

AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedarik zincirinde ve bu ürünün dünya genelinde taşınmasında LNG gemilerinin önemli rol oynadığını vurguladı.

Daewoo ve Hyundai'ın dünyada LNG gemileri inşasında faaliyet gösteren en büyük firmalar arasında yer aldıklarını anımsatan Vestager, söz konusu birleşmeye sektörde rekabete zarar vereceği için izin vermediklerini söyledi.

Vestager, "Hyundai ve Daewoo arasındaki birleşme, küresel pazarda büyük LNG gemilerinin inşasında hakim konuma gelmelerine yol açardı." ifadesini kullandı.

Firmaların birleşme sonucunda ortaya çıkacak hakim durumu telafi etmeye yönelik bir teklif sunmadığına işaret eden Vestager, "Birleşme, daha az tedarikçiye ve LNG taşıyan büyük gemilerin fiyatlarında artışa neden olacaktı. Bu nedenle birleşmeye izin vermedik." değerlendirmesinde bulundu.

Firmalar, söz konusu 2 milyar dolarlık birleşmeyi 2019 yılında açıklamıştı. Birleşme ile gemi inşa alanında dünyanın en büyük pazar payına sahip şirket ortaya çıkacaktı. Firmalar, özellikle petrol, LNG ve LPG taşıyan gemiler üretiyor.

Avrupa'da faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketlerin birleşmeleri veya satın almalarını denetlemek AB Komisyonu'nun yetkileri arasında bulunuyor. AB Komisyonu, bu inceleme ve soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor. Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde Komisyon, birleşmeleri engelleyebiliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam