reklam
reklam

Bilimi oyun ve sanatla buluşturana destek

Eklenme Tarihi: 12 Ocak 2017, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 134666

ANKARA

Türki̇ye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bilime olan ilginin artırılması için teknolojinin ve sanatın sunduğu yenilikçi uygulamalardan yararlanacak.

Kurum, bu amaçla, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Çağrı Programı açtı.

Çağrı programıyla öğrencilerde ve toplumda bilime ve bilimsel konulara ilişkin olumlu tutum geliştirilmesi amacıyla öğretmenlere kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlanıyor.

"Yenilikçi" öğretim yöntemleri, ulusal veya uluslararası bazlı güncel ve yeni yaklaşım, strateji, yöntem ve teknikleri kapsıyor.

Akademisyen ve öğretmenlerin yararlanabileceği programda, projelerin başvuru süresi 12 ay olacak.

Programla, öğretmen ve akademisyenlerle yürütülecek etkinlikler yoluyla yenilikçi öğretim yöntemlerine dayalı yeni öğrenme ortamları tasarlanması; özgün yöntem, teknik ve materyallerin etkili kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Destek miktarı projenin içeriğine ve ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenecek. Projelere sağlanacak desteğin üst limiti 120 bin lira olacak.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam