reklam
reklam

Dr. Seda Aktaş’ın Dijitalleşme Sonrası Değişen Sinema ve İzleyici Kitabı Yayınlandı

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2021, Pazartesi - 11:05   Okunma Sayısı: 103412
Gelişim Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Seda Aktaş’ın Dijitalleşme Sonrası Değişen Sinema ve İzleyici, Duvar Yayınları’ndan çıktı ve seçkin kitapçılardaki yerini aldı. Kitap, mevcut iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkmakta olan sosyal, kültürel, ekonomik pratikler ve bu doğrultuda oluşan yeni toplum modelinden bahsediyor ve değişen film ve sinema seyircisini bu bağlamda tanımlamaya çalışıyor. Kitap akışında, sinema filmlerinin biçim ve içeriklerine dair gelişim ve değişimlere, filmlerin gittikçe çeşitlenen gösterim mekân ve mecralarına, temelde izleyiciye odaklanılıyor.

Aktaş’ın “Dijitalleşme Sonrası Değişen Sinema ve İzleyici” adlı kitap, iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan sosyal, kültürel, ekonomik pratikler ve bu doğrultuda oluşan yeni toplum modelinden bahsetmekte ve değişen sinema izleyicisini bu bağlamda tanımlamaya çalışmakta.

Kitabın tanıtım bölümünde şu cümlelere yer veriliyor.

“Etkileşim, paylaşım, bilgiye erişimde kolaylık, bağımsız ve kolektif içerik üretimi, araçların demokratikleşmesi, içeriğe etki edebilen tüketici gibi kavramların önem kazanması ile bireylerin yaşam pratiklerinde var olan değişim, sinema alanında da görülmektedir.

Dönem içerisinde bütün bu değişimler ile şekillenen yeni izleyiciye uygun içerik ve biçimlerde filmler üretilmesi söz konusu olduğundan, var olan bu yeni ortamın, üretim- tüketim, ilişkileri üzerine olan etkisi, sinema endüstrisinde izleyicinin de yeniden tanımlanmasını gerektirmektedir. Kitap akışında, ilk olarak filmlerin biçim ve içeriklerine dair değişimlere, daha sonra filmlerin çeşitlenen gösterim mecralarına ve temelde izleyiciye odaklanılmaktadır. Kitap, yeni izleyiciye dair var olan kavramlar ve iddiaları kuramsal tartışmalara ve güncel örneklere yer vererek açıklamaktadır.”

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: MUSTAFA DOĞAN YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam