reklam
reklam

Dünya Sağlık Örgütünden patlama sonrası Ekvator Ginesi'ne yardım çağrısı

Eklenme Tarihi: 10 Mart 2021, Çarşamba - 10:58   Okunma Sayısı: 125532
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Ekvator Ginesi'nde 7 Mart'ta meydana patlamada 100'e yakın insanın hayatını kaybetmesi sonrası bu ülkeye yardım çağrısı yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Ofisi, Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, Ekvator Ginesi'ne insani yardım için hazırlık yapıldığı bildirildi.

Uluslararası yardım kurumlarına da çağrı yapılan açıklamada, yaralılar ve bölge halkı için adım atılması gerektiği vurgulandı.

Ölenlerin sayısı 98'e yükseldi

Ekvator Ginesi'nin en büyük şehri Bata'daki kışlada 7 Mart'ta meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e yükseldi, yaralananların sayısı 615'e çıktı.

Meydana gelen patlama sonrası kışlaya yakın birçok ev yıkılmış, çok sayıda kişi göçük altında kalmıştı.

42 yıldır ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema, devlet televizyonu TVGE'de yaptığı açıklamada, kazanın dinamit ve mühimmat depolarından sorumlu birimin ihmalinden kaynaklandığını belirtmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam