reklam
reklam

"Bu sadece bu coğrafyaya değil, bu bütün dünyaya bir demokrasi dersidir"

Eklenme Tarihi: 28 Temmuz 2016, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 138731

TRABZON 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Trabzon'da Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda devam eden demokrasi nöbetine destek veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, halkı selamladı.

Katılımcılara hitap eden Soylu, Trabzon'da ve 81 ilde ortaya koyulan mücadelenin, Türkiye'nin hürriyetini ve özgürlüğünü engellemeye çalışanlara karşı büyük bir ders olduğunu söyledi.

Soylu, şöyle konuştu:

''Onlar dediler ki 'biz F16'ları uçururuz, tanklarla beraber bu milleti ürkütürüz, insanları korkuturuz, eğer helikopterlerin üzerinden ateş açarsak milleti sokağa çıkarmayız'' ama onlar bu milleti tanımıyorlar. Yedi düvele karşı istiklalini ve özgürlüğünü kazanmış bu aziz milleti tanımıyorlar. Onlar dediler ki 'Durdurmadık, tüylü hilelerle bile geçemedik, engelleyemedik bu milletin yükselmesini, erteleyemedik. Şimdi hain bir planla bunu sağlayabiliriz' dediler ama yanıldılar. Onlar tankların önüne yatacak, onlar sadece ve sadece silahlara, F16'lara karşı imanına sığınan bu aziz milleti tanımadılar.''

Soylu, herkese teşekkür ederek, ''Allah sizden razı olsun. Bir an bile yeise kapılmadınız. Bir an üzüntüye kapılmadınız, bir an geri adım atmadınız ve bir an şu nazlı ay yıldızlı bayrakların o sizle beraber olan o gönül ilişkisini bozmadan onunla dimdik ayakta durdunuz.'' ifadelerini kullandı.

Halkın, bu meydanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' dediğini belirten Soylu, şunları kaydetti:

''Şimdi siz bir şey yaptınız. Merak etme dediniz, biz eğilmiyoruz, dik duruyoruz, bu milletin geleceğiyle birlikteyiz. Allah sizden razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Tüm siyasi partilere, bütün sivil toplum örgütlerine. Bu milletin hassasiyetini, hissiyatını, demokrasiyi ve bu milletin geleceğini kendi gönlünde taşıyan herkese minnettarız. Bu sadece bu coğrafyaya değil, bu bütün dünyaya bir demokrasi dersidir. Bu, bize yüksekten bakan dünyanın batılı ülkelerine demokrasiye nasıl sahip çıkılır, seçtiğin insana nasıl sahip çıkılır, geleceğine nasıl sahip çıkılır, yarınına nasıl sahip çıkılır, geçmişin bıraktığı mirasa nasıl sahip çıkılırın gösterildiği, dünyaya verilen bir derstir. Bu, sandıktan çıkana nasıl sahip çıkılır, Türkiye'nin 14 yıldır aldığı mesafeye nasıl sahip çıkılır bunun bir dersidir.''

''Millet büyük bir cesaret gösterdi'

Milletin büyük bir cesaret gösterdiğini vurgulayan Soylu, ''Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var ve galip olan Allah olmuştur.'' dedi.

Kişi başına gelir seviyesinin 3 bin dolardan 10 bin dolara çıktığını anlatan Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

''Bizim neyimize ki bütün dünya yokluk çekerken, ekonomik sıkıntı içindeyken, biz bir taraftan Marmaray ile buluşturduk Türkiye'yi, bir taraftan bölünmüş yollarla, bir taraftan barajlarla, hastanelerle..Milletimizin çektiği sıkıntıları birbir ortadan kaldırdık. Bunu millet yaptı. Çok net söylüyorum bizim neyimize ki 3. boğaz köprüsünü, Avrasya Tüneli'ni, yetmiyormuş gibi Körfez geçişini, bizim neyimizeydi ki Çanakkale Boğazını, kanal İstanbul'u devreye sokmaya çalışıyorsun. Her biri 3. havalimanıyla birlikte kendi adına bir tedbir oluşturdu. Bizim neyimizeydi ki dünyanın 190 ülkesine ihracat yapan bir ülke oldu. Bizim neyimizeydi ki.

Onlar talimat verecek biz yerine getirecektik değil mi? Onlar ekonomik kriz çıkacak bir günde zenginliğimizin yüzde 50'sini alacaklardı, değil mi? Onlar istedikleri zaman bize imanımızla, inancımızla değerlerimizle yaşayabilirsiniz diyecek, biz teşekkür ederiz diyecek sesimizi çıkarmayacaktık değil mi? Bunu bozdunuz, oyunuzla, sadakatinizle bozdunuz. Bu toprakların ve coğrafyanın üzerinde yıllardır oynanan oyunu, iradenizle ve kararlılığınızla bozdunuz. Buna tahammül edemediler. Her yıl bir oyun ortaya koydular ve zannettiler ki 1960 darbesinde olduğu gibi biz bunu millete yediririz, siz millete bunu yediremediniz ama millet tablanızı ters çevirdi ve bunu size, bunların arkasındakilere yedirdi. ''

Meydanlarda bugüne kadar demokrasi nöbeti tutulduğunu anımsatan Soylu, ''Biz bunun farkındayız. Bütün dünyaya ders veriyorsunuz. O bize demokrasi naraları atanlara ders veriyorsunuz. 'Nasıl olsa Mısır'ı dize getirdik, nasıl olsa Suriye'de istediğimizi yapıyoruz, nasıl olsa Irak'ı karıştırdık, nasıl olsa etrafımızdaki coğrafyaya istediğimiz gibi ders verdik, şimdi sıra Türkiye'de' dediniz ama gafiller, elinize aldığınız oyuncak bu işi beceremedi bu sefer. Bu işi becerttirmedi bu millet.'' diye konuştu.

''Bu işe kalkışanlara dünyanın en ağır bedelini ödettireceğiz''

Soylu, bu işe kalkışanlara dünyanın en ağır bedelini ödettireceklerini söyledi.

Kendisinin eleştirildiğini de ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

''Beni eleştirdiler. Niye ben ilk gün çıktım dedim ki 'darbenin arkasında Amerika' var diye. Laf yetiştirmeye çalıştılar. Hadi ben söylemeyim siz söyleyin kim var ? Şimdi size şunu söylemek istiyorum. O günde söyledim, şimdi de söylemek istiyorum. Milletimizin asaletine uygun davrandık, uygun davranmaya da devam ediyoruz. Herkese, tüm müttefiklerimize ama eğer oradan o adamı, o haini, o psikopatı, o alçağı, o milletimize nifak sokmaya çalışan o Fethullah Gülen denilen hain adamı oradan göndermezseniz, bunu bu millete anlatamazsınız. Uluslararası topluma tekrar çağrımız var. Demokrasiye sahip çıkın, hukuka sahip çıkın ve belkide kendi ülkenizde göremeyeceğiniz demokrasi kahramanlığına ve bu milletin ortaya koymuş olduğu bu vakara ve iradeye sahip çıkın. Hiç merak etmeyin onlar ne yaparsa yapsınlar, ne ortaya koyarlarsa koysunlar dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız.''

Soylu, vatandaşlara 'kıymetli Cumhurbaşkanımızı katledeceklerdi doğru mu ?'' sorusunu da yönelterek, ''Ona o psikopat öldürün talimatı vermişti doğru mu? Hainleri şimdi kedi gibi kaçan, alçak gibi saklanan. Eğer bir iş yapmışsanız biz yaptık diye ortaya çıkın adam olun adam. Fare gibi kaçmayın.'' ifadeleri kullandı.

Demokrasi nöbetine devam edileceğini de vurgulayan Soylu, ''Bu can bu bedende olduğu müddetçe ne Recep Tayyip Erdoğan'ı veririz ne demokrasiden vazgeçeriz ne hürriyetten ne özgürlükten ne ay yıldızlı bayrağımızdan ne de Allah'u Ekber diyen ezanımızdan vazgeçeriz.'' dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam