reklam
reklam

'Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı etkilemez'

Eklenme Tarihi: 20 Temmuz 2016, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 138486

ANKARA

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında uluslararası yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını belirterek, bu görüşmelerde, "ekonomiye etkisi sınırlı olan bu başarısız girişimin uluslararası yatırımcıları etkileyecek ciddi bir riski bulunmamaktadır." mesajı verdiklerini söyledi.

Ermut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından Türkiye’deki uluslararası sermayenin üst düzey temsilcileriyle başlattıkları görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

Aynı şekilde veri tabanlarında bulunan 10 bin civarındaki uluslararası yatırımcıyla, Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda bir mesaj paylaştıklarını aktaran Ermut, uluslararası doğrudan yatırım temsilcisi şirketlerin yanı sıra konuyla ilgili tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile de sürekli temas halinde çalışmalarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

Ermut, uluslararası doğrudan yatırımcılarla paylaştıkları mesaj konusunda şu ayrıntıları verdi:

“Ülkemize ve demokrasimize karşı yapılmış olan bu darbe girişimi başarıya ulaşmamıştır. Halkımız ülkenin meşru yollarla seçilmiş lideri olan Sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında durarak demokrasiye ve hukuk devletine sahip çıkmıştır. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi günlük hayat normale dönmüştür, ekonomi etkilenmemiştir, bankacılık sistemi sağlıklı bir şekilde işlemektedir. Tüm bu göstergeler; ülkemizin ve demokrasimizin gücünün, böyle tehditlere modern bir hukuk devletinde olması gerektiği gibi müdahale edildiğinin teyididir. Piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesi için bütün tedbirler alınmıştır. Türkiye’nin temelleri sağlamdır; istikrarı daha da güçlenmiştir; toplumsal uzlaşma zemini genişlemiştir. Ekonomiye etkisi sınırlı olan bu başarısız girişimin uluslararası yatırımcıları etkileyecek ciddi bir riski bulunmamaktadır."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam