reklam
reklam

Suadiye’de bir Küçük Atölye

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2020, Cuma - 11:15   Okunma Sayısı: 106799
Merhaba Sinem hanım, öncelikle atölyeniz çok şirin ve güzel bir mekan. Böyle bir atölyede eskiye can vermek çok hoş. Eskiye her zaman ilgim olmuştur. Zamana karşı koyamamış eskimiş ama bizim kıyamadığımız eşyalarımıza sizin atölyenizde hayat bulduracağız.


- Sizi tanımamak ve Küçük Atölye’nin varoluş hikayesini dinlemek isterim.

Biz Sinem Kaya ve Aslı Yücel çocukları sayesinde tanışmış iki anneyiz. Uzun zamandır ahşap boyama ve mobilya dönüşümü yapıyorduk zaten, ama bir süre sonra çalışma alanımız bize yetmediği için atölyemizi açma kararını verdik.


-Sadece mobilya değil atölyenizde küçük objeler, aynalar, aksesuarlar vb. birçok şeyin yenilemesini yapıyor ve satıyorsunuz. Biraz faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz?

Sizin de söylediğiniz gibi eski ve yeni birçok eşyayı yeniliyoruz. Bunun yanı sıra sıfır ham mobilyalar ürettirip bunlarında boyamasını isteğe göre yapabiliyoruz. Ayrıca dekoratif eşyalarda hazırlıyoruz. Aynalar, tepsiler, sunumluklar gibi ama en çok da bizim ünlü melek kanatlarımız rağbet görüyor.

-Evle gidip mobilyalar yeniliyorsunuz. Bu yenilemeler müşterilerin isteği doğrultusunda mı yoksa sizin kendi tasarımlarınız doğrultusunda mı ilerliyor? Bu yenilemelerden nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Müşterilerimizin evinde eşyaları olduğu yerde hiçbir taşıma ve nakliye problemi çıkmadan yenileme ve dönüşüm yapıyoruz. Kimi zaman mevcut diğer eşyalar ile uyum sağlamak kimi zamanda modası geçmiş yada yıpranmış eşyaları dönüştürüp yeniden ruh kazandırıyoruz. Tabii ki öncelik müşterilerimizin istekleri fakat onlara fikir kattığımız zamanlarda oluyor. İş birliği yapıyoruz hep birlikte.İnsanların umudunu kestikleri bir mobilya yenilendikten sonra gözlerinin içinin gülmesi ve içten bir '' ellerinize sağlık'' en büyük mutluluğumuz ve motivasyon kaynağımız oluyor.

  

-Hiç zorlandığınız bir yenileme çalışmanız oldu mu? Mobilya yenilerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Zaman zaman oluyor tabii ki fakat iyi bir planlama ile işe başlıyoruz. Öncelikle mobilyaları yerinde görüp renk ve doku konusun da hem fikir oluyoruz. Sonra boyanacak renkler ve uygulanacak teknikler ile ilgili detaylı bir çalışma rotası oluşturuyoruz. Böylece olabilecek aksilikleri minimuma indirebiliyoruz. Evlerde çalışma yaptığımız için temiz ve düzenli çalışmak önceliğimiz .Ayrıca her boyama için yeni malzeme ve ekipmanları kullanarak çalışıyoruz.

    

- Sizce mobilya yenilemek mi yoksa almak mı daha maliyetli oluyor?

Biliyorsunuz mobilya sektörü son derece pahalı ve döviz kurlarına endeksli bir sektör. Çok daha ekonomik aile bütçesini zorlamayan ücretlerle anılarınızın olduğu sapasağlam mobilyaları yenilemek günümüz koşullarında çok daha mantıklı ve ekonomik bir tercih.

           

 

 

-Sektör aslında zor bir bakıma çünkü eline fırça ve boya alan herkes kendi mobilyasını boyar oldu. Sizce bu doğrumu profesyonel bir yardım almak mı lazım? Evinde kendi mobilyasını boyamak isteyenlere vereceğiniz tüyolar var mı? Var ise neler?

Aslında biz herkesin boya yapabileceğini düşünüyoruz. Hatta isteyenlere bunu öğretmek için workshoplar da düzenliyoruz. Fakat her işte olduğu gibi deneyim ve tecrübe bu işte çok önemli. Boyamaya yeni başlayan birinden bir mutfağı, büyük alanlı bir gardırobu yada tek seferde birden fazla büyük ebatlı mobilyayı kusursuz boyamasını bekleyemezsiniz. biz bu tecrübeye sahibiz.

 










 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam