reklam
reklam

Köpekler için 11 milyon imza toplandı

Eklenme Tarihi: 13 Haziran 2016, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 128952

ANKARA

Dünyanın çeşitli ülkelerinden hayvan hakları eylemcileri, 21 Haziran'da Çin'in güneyindeki Yulin kentinde başlayacak köpek eti festivalini durdurmak için Pekin hükümetine verilmek üzere milyonlarca imza topladı.

BBC'nin haberine göre, Çin'in başkenti Pekin'de toplanan bir grup eylemci, dünya genelinde 11 milyon kişinin imzaladığı dilekçeyi hükümet yetkililerine teslim etti.

Gösteriye köpekleriyle gelen eylemciler, ellerinde festival sırasında demir kafeslerde çaresizce ölümü bekleyen köpek resimleri ve "Ben senin yiyeceğin değilim" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemciler, festival sırasında öldürülen köpeklerin bir kısmının sahiplerinden çalınmış ev hayvanları olduğunu belirtti.

Yulin köpek eti festivaline karşı kampanya düzenleyen örgütlerden Hayvanlara Zulme Karşı Pekinli Anneler Derneğinin kurucusu Yüfing Şü, "Yulin, Çin için sadece bir utanç kaynağıdır. Köpeklerin vahşice katledilmesini ve köpek eti tüketimini önleyemiyorlarsa bu, insanları özellikli de küçük çocukları korumakla görevli yerel yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediği anlamına gelir. Yulinli yetkilileri, kamu güvenliği, gıda güvenliği ve Çin'in saygınlığı adına bir an önce bu festivali yasaklamaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Yulin'deki köpek eti festivalinin yasaklanması için bir gösteri de İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi.

Gösteriye Amerikalı oyuncu Carrie Fisher da katıldı.

Eylemciler, insanlık dışı olarak nitelendirdikleri festivalin yasaklanması çağrısında bulundu.

Çin'de her yıl 10-20 milyon köpek, eti için katlediliyor. 20 Haziran'da Guangşi Cuang Özerk Bölgesine bağlı Yulin kentinde düzenlenen ve binlerce köpeğin vahşice katledildiği "Köpek Eti Festivali" tüm dünyada hayvan hakları eylemcilerinin tepkisini çekiyor.

Restoran sahiplerinin köpek etinin Çin gelenekleri arasında yer aldığını ileri sürmesine karşın hayvan hakları eylemcileri, 2010'da başlayan festivalin geleneklerle ilgisi olmadığını savunuyor.

Bazıları sahiplerinden çalınan ve küçük metal kafeslere hapsedilen köpekler, yiyecek ve su verilmeden yüzlerce kilometre seyahat etmek zorunda bırakılıyor. Köpekler, diğerlerinin gözleri önünde vahşice katlediliyor. Adrenalinin etlerine lezzet kattığı gerekçesiyle köpekler, dövülerek, yakılarak ya da haşlanarak öldürülüyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam