reklam
reklam

Bin yıllık dev çınara gözleri gibi bakıyorlar

Eklenme Tarihi: 6 Haziran 2016, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 138749

MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan ve bin yıllık olduğu belirtilen dev çınara vatandaşlar gözleri gibi bakıyor.

Yöre halkı, Bodrum'un Yakaköy Mahallesi'nde Kızılcakuyu Sokak'ta bulunan çınar ağacının koruma altına alınmasını istiyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da ilçenin yüzlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeri olduğunu kaydetti.

Bu tür ağaçların ilçenin bazı noktalarında bulunduğunu ifade eden Kocadon, ağaçları etüt müdürlüğüyle birlikte tespit edip bakıma aldıklarını, bunların bulunduğu yerlere ilerde ulaşım yolu da açarak turizme kazandırmak için çaba göstereceklerini anlattı.

Ağacı yakından incelediğini belirten Kocadon, şunları söyledi:

"Asırlardır yaşayan bir ağaç. Bu ağaçlar Bodrum'un geçmişinden bugüne gelen ağaçlardır. Bizim de bunları koruyarak, turizme katkı sağlamamız gerektiğine inanıyorum. Bu ağaçları korumak için en iyi şekilde mücadele edeceğiz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam