reklam
reklam

2019 ŞEFFAFLIK ÖDÜLÜ'NÜ ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ KAZANDI

Eklenme Tarihi: 20 Aralık 2019, Cuma - 09:51   Okunma Sayısı: 130798
Uluslararası Şeffaflık Derneği tarafından; yolsuzluğa karşı mücadeleye dair çalışmaların desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verebilirlik gibi iyi yönetişim ilkelerinin yaygınlaştırılması için, bireysel ya da kurumsal eylem ve girişimleri desteklemek amacıyla verilen Şeffaflık Ödülü’nün kurumsal kamu kategorisinde sahibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği oldu.

İSTANBUL

 

Şeffaflık Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Kurumsal kamu kategorisinde Şeffaflık Ödülü’nü otuz yılı aşkın bir süredir eğitim ve kadınların siyasal, toplumsal ve ekonomik hakları için etkili ve ilham verici bir mücadele sergileyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kazanmıştır.

Türkiye’nin en köklü ve saygın dernekleri arasında bulunan ÇYDD, değerli çalışmalarını yürütürken şeffaflık, hesap verebilirlik ve denetim alanında geliştirdiği uygulamalar, bağışların kullanımına dair ayrıntılı raporlar ve yürütülen projelerin mali yapısına ilişkin veri ve bilgi paylaşımı ile öne çıkmaktadır. Sosyal yardım olgusunun siyasal hedefler doğrultusunda usulsüz kullanımının sistematik ve yaygın bir hal aldığı ülkemizde, bu alanda faaliyet göstererek toplumsal eşitsizliklere karşı yurttaş farkındalığının artmasını sağlayan, dezavantajlı kesimleri güçlendiren ÇYDD’nin şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine gösterdiği özen tüm vakıf ve derneklere örnek olmalıdır.” şeklinde yer alan ifadeler ÇYDD olarak azimle ilerlediğimiz yolda cesaretimizi arttırdı.

Dün akşam Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreninde Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı E. Oya Özarslan tarafından ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel’e ödülü takdim edildi.

Ayşe Yüksel yaptığı teşekkür konuşmasında; “ÇYDD 30 yıl boyunca pek çok ödül aldı. Her biri bizim için gurur kaynağı ama bugün Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bize verdiği en şeffaf kurum ödülü bizim için çok anlamlı oldu. Bu ödülün yolunu bize Prof. Dr. Türkan Saylan açtı. Ondan çok şey öğrendik. Bir tanesi de açık olmak, şeffaf olmaktı. Biz de şimdi yönetim kurulu ve çalışanlarımızla beraber aynı yolda yürümeye devam ediyoruz.” dedi.

Şeffaflık Ödülü’nün diğer kategorilerinde; medya dalında ödüle, araştırmacı gazeteci Murat Ağırel değer görüldü. Kurumsal kategoride özel sektör ödülünü Ünsped Gümrük Müşavirliği kazandı. Yurttaş/sivil girişim kategorisinde ödülü, ÇYDD Denizli Şubesinin bursiyer öğrencisi ve ÇYDD Gaziantep Şubesi üyesi, Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan kazandı. Gençlik dalındaki ödülü ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Övünç Ertunç ve yurt dışındaki üniversitelerden ekip arkadaşları Orçun Gümüş ve Ahmet Bağlan kazanmıştır.

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı E. Oya Özarslan “"Şeffaflık ödülleri daha iyi, temiz ve hakça bir dünya yaratılması konusunda önemli bir dayanışmadır. Demokrasi, şeffaflık ve iyi bir yönetim için büyük bir özveriyle mücadele eden gazeteciler, aktivistler, yurttaş ve sivil girişimler ile kurumlara bir teşekkür ve dayanışma örneği. Bu dayanışmayı sürdürmek üzere, 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Gününde, hayatın her alanında, her yerde karşımıza çıkabilecek yolsuzluğa karşı herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz!" ” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak Mutluyuz! Gururluyuz!

Çalışmalarımızın hızla artarak devam etmesi için çalışıyor ve bunu yaparken de “ŞEFFAF”lığımızdan ödün vermeyeceğimizi biliyoruz!

 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: ZEHRA EVCİL

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam