reklam
reklam

Erzurum merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 16 tutuklama

Eklenme Tarihi: 6 Mayıs 2016, Cuma - 09:00   Okunma Sayısı: 147004

ERZURUM

Erzurum merkezli 17 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, mahkemeye sevk edilen 30 şüpheliden 16'sı tutuklandı, gözaltındaki 15 kişinin emniyetteki işlemleri ise devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Erzurum, İstanbul, İzmir, Ankara, Ağrı, Balıkesir, Çorum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Rize, Ordu, Samsun ve Adıyaman'da gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 45'e yükseldi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 30 kişiden 16'sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüphelilerin polisteki işlemleri sürüyor.

Erzurum'da faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY yapılanmasına ait, bu yapıya finans sağladığı iddia edilen 4 şirket ile bu şirketlere bağlı 26 yurdun yetkililerine yönelik operasyonda, Erzurum ve 16 ildeki şüpheliler hakkında işlem yapılmasına karar verilmiş, elde edilen delil durumuna göre bu şüphelilerden 75'i hakkında "nitelikli dolandırıcılık, silahlı terör örgütüne üye olma ve örgüte finans sağlamak" suçlarından gözaltı kararı verilmişti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam