reklam
reklam

Yeni Kaspersky Endpoint Security for Business BT güvenlik ekiplerinin işini kolaylaştırıyor

Eklenme Tarihi: 17 Temmuz 2019, Çarşamba - 12:37   Okunma Sayısı: 140712
Kaspersky Lab, yeni Kaspersky Endpoint Security for Business ile yeni nesil uç nokta koruma çözümünü tanıttı.

Yeni üründe, anormal uygulamaları ve kullanıcı davranışlarını akıllı bir şekilde algılayıp önleyen Uyarlanabilir Anormallik Denetimi özelliği ve madenciler ile ağ tehditlerine karşı gelişmiş koruma özellikleri bulunuyor. Kaspersky Endpoint Security for Business şimdi kullanıcılara web tabanlı bir yönetim konsolu da sunuyor. Yönetici görevlerini otomatik hale getirmeye yardımcı olan özelliklere sahip bu konsol, BT güvenlik ekiplerine kurumsal altyapıdaki tüm uç noktalar üzerinde daha fazla denetim imkanı sağlıyor.

Bir şirket belirli bir büyüklüğe ulaştığında uç nokta güvenliğini sağlamak zorlayıcı bir hal almaya başlıyor. Siber tehditlerin sürekli artması bir yana, altyapının kendisini yönetmek de saldırı alanı genişledikçe çok daha zorlaşıyor. Yeni Kaspersky Endpoint Security for Business şirketlerin bu zorlukları aşmasına yardımcı olmak için tasarlandı.

 

Uç nokta güvenliğini sağlamlaştıran ve web tabanlı tehditlere karşı daha iyi koruma sunan yeni özellikler

 

Kaspersky Endpoint Security for Business’ın yeni çıkan tehditlere karşı güvenliği artırıyor. Kullanıcı davranışlarını analiz edip faaliyet düzenlerini ‘hatırlayan’ Uyarlanabilir Anormallik Denetimi adlı yeni akıllı özellik, kullanıcı için anormal olan hareketleri engelliyor. Tamamen otomatik olan bu süreç için BT güvenlik yöneticilerinin kural belirlemesine gerek kalmıyor. Böylece hem zamandan tasarruf ediliyor hem de yanlış pozitif riskini azaltıyor.

 

Uzmanlar 2018’de madencilere yapılan saldırılarda büyük bir artış gözlemledi. Bu saldırılardan etkilenenlerin sayısı beş milyonu aştı[1]. Madencilik yazılımlarının kurumsal makinelerin işlem gücünü sömürmesini önlemek için, yeni Kaspersky Lab çözümündeki Web Denetimi özelliğine kripto madenciliği tespit edip önleyen özel teknikler eklendi.

 

Kaspersky Endpoint Security for Business şimdi web tabanlı tehditleri önlemek için çok daha fazla özellikle birlikte geliyor. Web Tehdidi Koruması bileşenindeki şifreli trafik tarama özelliği, sisteme fark ettirmeden sızmak için şifreli kanalları kullanmaya çalışan tehditleri tespit edip önlüyor. Potansiyel zararlı faaliyetleri kesmek için gelen ve giden şifreli HTTPs trafiği taranıyor.

 

Kaspersky Endpoint Security for Business’da Tehdit İstihbaratı ve Makine Öğrenimi destekli tekniklerden güç alan kapsamlı koruma teknolojileri yer alıyor. Bunların yanı sıra Cihaz Kontrolü ve Şifreleme, Açık ve Yama Yönetimi ve Kaspersky Endpoint Detection and Response ile entegrasyon gibi özelliklerle de müşterilerin operasyonel ve maddi zararlardan korunması amaçlanıyor.

 

Daha fazla koruma kontrolü ile esnek yönetim

 

Kaspersky Lab, amiral gemisi konumundaki uç nokta ürününün yönetim becerilerini de geliştirmeye devam ediyor. BT güvenliği ekipleri böylece ihtiyaç duydukları güçlü, esnek ve kullanışlı araçlara kavuşup, çalışanların kullandığı tüm bilgisayarlar, sunucular ve mobil cihazlarda siber güvenlik denetimi gerçekleştirebiliyor.

 

Ürünün yönetim konsolu olan Kaspersky Güvenlik Merkezi’nin şimdi web sürümü de kullanıma sunuldu. Herhangi bir yazılım kurmaya veya ağda port açmaya gerek duymayan bu konsola tarayıcılar üzerinden ulaşılıyor. Web sürümü ile tüm BT güvenliği yöneticileri özellikleri ve politikaları yönetebiliyor, özel arayüzlerle güvenliği takip edebiliyor. Örneğin ofis dışından tabletleriyle çalışabiliyorlar. Kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olan konsolda arayüzü ayarlamak çok kolay ve kullanışlı.

 

Kaspersky Güvenlik Merkezi’ni, standart programlama arayüzü OpenAPI’yi kullanarak üçüncü taraf sistemlere kolayca entegre etmek mümkün. Bu entegrasyon ile SIEM, SOAR ve EDR platformları gibi sistemler konsoldan veri alabiliyor ve uç nokta korumasında kullanılabiliyor.

 

BT güvenliği ekipleri genellikle rutin işler altında ezilir. Bu da uzun vadeli stratejik hedeflere veya çok acil olmayan görevlere odaklanmalarını zorlaştırır. Kaspersky Endpoint Security for Business yazılım güncellemeleri gibi çok fazla manuel iş gerektiren görevleri otomatik hale getiriyor. Açık ve Yama Yönetimi özelliği sayesinde otomatik hale gelen yazılım güncellemeleri, güncel olmayan yazılımlar nedeniyle ağa sızılması riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, Kaspersky Endpoint Security for Business’ın tüm sürümleri tüm uç noktalara otomatik olarak kuruluyor. Bunun için yöneticilerin lisans anlaşmasını onaylamak dışında yapması gereken bir şey bulunmuyor. Bunların tamamı, şirketlerin yeni tehditlerle mücadele ederken güncel korumaya sahip olmasını sağlıyor.

 

Kaspersky Lab Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dmitry Aleshin, “BT güvenliği ekipleri uç nokta korumasını denetlerken manuel yapılması gereken işler ve bildirimler altında ezilmemeye dikkat etmeli. Bunun çözümü ise belli bir düzeyde otomasyon ve kontrol sağlayan akıllı bir koruma sistemi kullanmaktan geçiyor. Kaspersky Endpoint Security for Business, ne olursa olsun uç noktaların korunmasını sağlamak için BT güvenliği yöneticilerinin ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sunuyor.” dedi.

 

Ürün tüm dünyada piyasaya çıktı. Kaspersky Endpoint Security for Business ve uygulamaları hakkında daha fazla bilgiyi global web sitesinde bulabilirsiniz.

 

 

Kaspersky Hakkında

 

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, sofistike ve gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü ve hizmetini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunuyor ve 270.000 kurumsal müşterinin kendileri en önemli varlıklarını korumasına yardımcı oluyoruz. Daha fazla bilgi için www.kaspersky.com.tr adresini ziyaret edin.

 

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam