reklam
reklam

Cemil Çiçek: 'Bunları benim bilmem mümkün değil'

Eklenme Tarihi: 23 Aralık 2014, Salı - 17:00   Okunma Sayısı: 138512

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’nın Mustafa Necati Kültür Evi’ndeki “Kaz Dağlarının Antik Zenginliği Antandros Gün Işığına Çıkıyor” isimli fotoğraf sergisinin açılışı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin soruşturma komisyonunun 5 Ocak’ta nihai kararını vereceğini hatırlatılarak, bununla ilgili tartışmaları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Çiçek, “Bu Meclis soruşturma komisyonu anayasanın 100. Maddesi iç tüzüğümüzün 107 ve takip eden maddelerine göre kurulmuş ve işleyen bir komisyon. Dolayısıyla yasama organının yaptığı bir adli faaliyettir. Bu çalışmalarını sürdürürken de iç tüzüğün o maddeleri ve ceza muhakemesi kanuna göre işlemlerini sürdürüyor. Yetki de, sorumlulukta komisyona ait. Nasıl çalışıyor, neden karar aldı biz onları bilemeyiz. Bunları benim bilmem mümkün değil” diye konuştu.

“BİZE DÜŞEN MECLİS BAŞKANI OLARAK İŞ VE İŞLEMLER OCAK’IN 9’UNDAN İTİBAREN BAŞLIYOR”

“Bize düşen Meclis Başkanı olarak iş ve işlemler Ocak’ın 9’undan itibaren başlıyor” diyen Çiçek, “Çünkü artık komisyonun süresi 9 Ocak itibariyle bitiyor. Raporu, kanaati neyse, düşüncesi neyse o gün bize teslim etmek mecburiyetinde. Ondan sonraki kısmı Meclis Başkanlığı olarak biz yürüteceğiz. Sonuçta da Genel Kurul karar vermiş olacak. Adli faaliyet olduğu dikkate alınarak değerlendirme yapılması gerekir. Siyasetin değerlendirecekler varsa onlara bir şey demem ama tümüyle yetki de, sorumlulukta bir hukuki işlem sürdürdükleri için komisyona aittir” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BASKI YAPAMAZ. ONU DÜŞÜNMEK BİLE HUKUKEN DOĞRU DEĞİL”

CHP Milletvekilleri ve CHP’li üyelerin AK Parti’li üyelere bir baskı yapıldığını iddia ettiğinin sorulması üzerine Çiçek, şunları kaydetti:

“Kimse baskı yapamaz. Onu düşünmek bile hukuken doğru değil. Çünkü yapılan işlem bir adli faaliyettir. Nasıl soruşturma savcısına, yargılama yapan hakime baskı yapılamazsa bu anayasanın 138.maddesinde çok açık ve nettir. Hatta ve hatta bu kurala pek uymuyoruz ama görülmekte olan davalarla ilgili genel kurulda görüşme yapılamaz der. Bunlar anayasada çok açık şeyler. Bizim sıkıntımız bu süreçlerden değil. Hukuku göz ardı etmekten, hukuku dışlayarak bu tartışmaları yapmaktan kaynaklanıyor. Bunlar kurula bağlanmış. Buna rağmen uyulmazsa o zamanda hukuk devleti olmaz. Onun için ben bu türlü spekülasyonlara girmem. Böyle bir şey söyleniyorsa bunun ispat edilmesi gerekir. Yetki de sorumlulukta doğrudan doğruya komisyona aittir.”

“BU KONULARI BİZ KENDİSİYLE KONUŞMADIK Kİ TERS DÜŞMEMİZ OLSUN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ters düştüğü iddialarının sorulması üzerine Çiçek, “Sayın Cumhurbaşkanımızla biz aynı hükümetlerde görev yaptık. Bizim de benimde cumhurbaşkanımdır. Herhangi bir konuda bir düşüncem varsa bunu kendisine söylerim. Bu konuları biz kendisiyle konuşmadık ki ters düşmemiz olsun. Zannediyorum bu türlü spekülasyonlarla bir netice alınmaya çalışılıyorsa bunlar doğru şeyler değil. Herhangi bir konuda netice alınacaksa hukuk yolundan netice almak lazım. Dedikodularla aslı astarı olmayan yol ve yöntemlerle sonuca ulaşmak ne ahlakidir ne de doğrudur” şeklinde konuştu.

“SİZ BENİ BİLİYORSUNUZ. SİZ DE BU SORULARI SORARKEN HUKUKA UYMUYORSUNUZ”

“Siz beni biliyorsunuz. Siz de bu soruları sorarken hukuka uymuyorsunuz” ifadesini kullanan Çiçek, “Görülmekte olan davalarla ilgili açıklama yapmak Ceza Kanunu 285’e lütfen bir bakıverin. Görülmekte olan bir dava var. Bir soruşturma var. Meclis Başkanı konuşursa bu yargıyı etkiler mi etkilemez mi? O zaman bu kanunları biz niye yapıyoruz? Bu kanunları yapanlar bu kurullara en evvel kendileri uymak durumundadır. Ben uymanın çabası gayreti içerisindeyim. Hoşunuza giden bir cevap olmadığını biliyorum baştan beri ama ne yapalım ama benim hukuku söylemek gibi bir sorumluluğum var” dedi.

Kaynak: İHA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam