reklam
reklam

Doğa harikası Kaplancık Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor

Eklenme Tarihi: 22 Haziran 2019, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 149511
Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Altınkaya Baraj Gölü havzasında bulunan Kaplancık Kanyonu, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine seyrine doyumsuz manzaralar sunuyor.

Samsun’un Vezirköprü ilçesindeki Kaplancık Mahallesi Altınkaya Baraj Gölü üzerinde bulunan “Kaplancık Kanyonu”, tabii güzelliği ile insanlara doyumsuz bir manzara sunuyor. Vezirköprü'ye 23 km uzaklıkta olan Kaplancık Kanyonu, Altınkaya Barajı’nın ikinci kanyonu özelliği ile dikkat çekiyor. Keşfedilmeyi bekleyen kanyon yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda Kızılırmak’ın turkuaz ve yeşil rengi sularının sarp kayalıkları arasında kendine yol bulduğu gizemli geçit olarak heybetiyle görenleri büyülüyor. Kanyonun bulunduğu göl içinde irili ufaklı bir çok ada da bulunuyor. ( İlyas Gün - Anadolu Ajansı )

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Altınkaya Baraj Gölü havzasında bulunan Kaplancık Kanyonu, ziyaretçilerini bekliyor.

Vezirköprü ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Kaplancık Kanyonu, Şahinkaya Kanyonu'ndan sonra Altınkaya Barajı havzasındaki ikinci kanyon konumunda.

Henüz fazla bilinmeyen kanyonda Kızılırmak'ın turkuaz ve yeşil renkli sularının sarp kayalıklar arasında yol bularak yaklaşık 2 bin metre ilerlemesi, ziyaretçilerine seyrine doyumsuz bir manzara sunuyor.

Kanyonda görülebilen irili ufaklı adacıklar ise ziyaretin adeta görsel şölene dönüşmesini sağlıyor.

Kaplancık Kanyonu ve Kaplancık Mahallesi, Helenistik ve Roma döneminden izler de taşıyor.

Kaplancık Kanyonu, sunduğu doğal güzelliklerin yanı sıra kano, dragon bot, yamaç paraşütü, paramotor, base jump, slackline ve highline (iple yüksekten atlama), kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü gibi sporların yapılmasına da imkan sağlıyor.

Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, ilçenin Hitit, Helenistik ve Roma dönemleri eserleri ile tarihi Osmanlı evlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

Tarihi güzelliklerinin yanı sıra Altınkaya Barajı ile bölgede eşsiz doğa manzarası ve kanyonlar ortaya çıktığına işaret eden Sefacı, "Şahinkaya Kanyonu, Türkiye'nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivaline ev sahipliği yapmakta. Şahinkaya Kanyonu'nun 10 kilometre doğusunda yine Kaplancık Kanyonu bulunmaktadır. Burası da Şahinkaya Kanyonu gibi doğal güzelliklerinin yanı sıra ekstrem sporlar merkezi haline gelebilir." dedi.

Kaplancık Kanyonu ve etrafını "keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet" olarak nitelendiren Sefacı, kanyonun tanıtımı için Samsun Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Sefacı, bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisini artırmak adına kanyonun yolunun yeniden yapıldığını bildirerek, "Daha sonra buradaki doğal güzellikleri ortaya çıkarmak için çeşitli festivaller düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Kaplancık Mahallesi sakinleri ise kanyonun doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayarak, "Kanyonda irili ufaklı pek çok adacık bulunuyor. Şahinkaya Kanyonu gibi Kaplancık Kanyonu'nun da turizme açılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam