reklam
reklam

Çocuklar mutlu büyüsünler

Eklenme Tarihi: 19 Haziran 2019, Çarşamba - 10:40   Okunma Sayısı: 136343
Okullar tatil oldu, artık çocukların uzun bir eğitim yılı ardından dinlenme ve eğlenme vakti geldi.

Aile bireyleri olarak çocuklarımız olduğu andan itibaren onlarla elimizden geldiğince maksimum ilgilenmeliyiz sağlıklı ve mutlu büyümeleriniz sağlamalıyız.
Yapılan araştırmalar neticesinde ilk beş yaşta olmak üzere çocukların gelişimi üzerine anne ve babaların duygusal açıdan vakit ayırmasının çok önemli olduğunu artık herkez bilmekte. Uzmanlar tarafından özellikle bu yıllarda çocukların merkezi sinir sistemi gelişimine çok olumlu katkıları olduğu belirtilmektedir. Günümüz dünyasında artık babalar gibi anneler de çalışmak zorundadırlar. Hal böyle olunca çocukların bakımları varsa büyükannelere yada hala teyzelere düşmekte yoksa mecburen bakıcı ile bu olay çözülmeye çalışılmakta ama tüm günü annesiz ve babasız geçiren bir çocuk ne kadar sevgi solu bakılsa da anne ve babanın eve geldikleri yada bnoş vakitlerinde onunla alakasız olmasından dolayı sevgisi eksik, özgüveni eksiz, rol modeli eksik ve mutsuz olarak büyüyecektir.

Mutlu aileler mutlu nesiller ilkesinden yola çıkarak anne ve babalar günlük işlerin yoğunluğunu aile içinde birlikte oldukları zamanlarda bir tarafa bırakıp kendilerine ve çocuklarına vakit ayırmalı ve mutlu bir aile olmak için çaba göstermelilerdir. İş yoğunluğu sebebi ile bazı ailelerde anne bazı ailelerde de babaların çocuklara vakit ayırmada zorluk çektikleri değişik nedenler ile çocukları ile daha az zaman harcadıkları sık karşılaşılan bir durumdur. Ayrılan bu vakit çocuğunuz ile ilgili kısa ve uzun vadede bir çok fayda sağlayacaktır, bu faydalar o kadar çok ki hemen birkaç tanesini sayabiliriz. Çocuklarımız ile geçirdiğiniz vakit onun bir birey olma yolunun başında özgüven gelişimi açısından çok önemli olmaktadır, çünkü ona vakit ayırmamız ona verdiğimiz değeri göstermektedir. Çocuklar bizim davranışlarımızı gözlemleyerek büyürler ve onlara bu tür yakın yaklaşımlarımızla bilinç altına "ben sana değer veriyorum çünkü vakit ayırıyorum" mesajı vermiş oluruz. Kendimde çevremde gözlemlediğim örneklerde ise mutlu eşlerin çocukları daha sevgi dolu ve huzurlu çocuklar olarak büyüyorlar. Mutsuz eşlerin kendi sorunları ile boğuşurken çocuklarının varlığı ile yokluğu hesaba katılmadan ve sanki o evde yokmuş gibi davranmak çocuğun kendine olan güvenini dolaylı olarak negatif etkilemektedir. Evdeki kavga ortamından negatif etkilenen çocuk anne yada babasını rol model alarak davranışlarının temeline bu durumu normalmiş gibi kodlayacaktır.

Ayrıca çocuk sayısının fazla olduğu ailelerde her bir çocuğun eşit şekilde vakit ayrılması önemlidir. Hert birinin anne ve babanın aynı şekilde sevdiği çocuklara hissettirilmeli ve yaşatılmalı. Yapmamız ve bitirmemiz gereken çok önemli işler bitmeden çocuklarınız büyüyeverir. Hayatımız boyunca bir çok isteğimiz ve hedeflerimiz olacaktır. İsteklerimizi ve arzu ettiklerimizi bir bir yerine getirmek için var gücümüzle çalışırken en değerli varlıklarımız olan yavrularımızı unuturuz. Hayatın telaşı içindeki koşturmacamıza bir de zalim yılların hızı eklenir. Bir bakmışsınız ki bir çok isteğiniz yerine gelmiş ama o minik yavrularınız sizinle mutlu yıllar geçirmeden büyüyüvermiş. Çocuklarımızla olabildiğince çok vakit geçirmeli ve onlara çocukluklarını mutlu bir şekilde yaşatarak mutlu ve pozitif bireyler olmalarına destek olmalıyız.

Unutmayalım ki çocuklarımızla geçirerceğimiz bir günün bir daha tekrarı yok ve hızla büyüyorlar. Onlar daha minicikken sımsıkı sarılın evlatlarınıza ve çocuk kalplerinin mutlu ebeveynleri olarak güzel anılar biriktirerek büyümelerine olanak sağlayın. Okulların kapandığı bu günlerde çocuklarınız ile geçireceğiniz vakitler hem onlar hem de sizler için maksimum mutluluk dolu zamanlara gebedir aslında. Yeter ki tüm aile bireyleri birlikte zaman geçireceğiniz planlar yapınız. Unutmayınız ki evlatlarınız sahip olabileceğiniz en kıymetli hazinelerden bile paha biçilemez şekilde değerlir.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: EMİNE KALYON AVCI

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam