reklam
reklam

U17A 3.hafta

ÖZEL HABER

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat” Beşiktaş Belediyesi halkın belediyesi olacak.”

Eklenme Tarihi: 10 Nisan 2019, Çarşamba - 11:15   Okunma Sayısı: 169188
31 Mart Yerel Seçimlerinde Beşiktaş’daki secim sonuçlarının galibi CHP’nin ilçedeki adayı  Rıza Akpolat oldu. Akpolat oyların %73,06’ünü alarak bu başarıyı elde etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat mazbatasını aldı. Daha sonra Beşiktaş Belediye Başkanlığı´nda gerçekleşen devir teslim törenine, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile,15 ay boyunca  Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekilliği görevini yürüten Tahir Doğaç, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Gözde Fil, CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, STK temsilcileri, muhtarlar, çok sayıda vatandaş katıldılar.

Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekilli Tahir Doğaç:”Beşiktaş Türkiye´nin en güzide ilçesidir. Beşiktaş halkı kulübüyle, çarşısıyla, halkıyla ve siyasetiyle bir bütündür.”

Devir teslim töreninde konuşan Tahir Doğaç, “15 aylık görev sürem sonunda gençlik kollarından gelen bir arkadaşıma emaneti teslim ettiğim için gururlu ve onurluyum. Beşiktaş Türkiye´nin en güzide ilçesidir. Beşiktaş halkı kulübüyle, çarşısıyla, halkıyla ve siyasetiyle bir bütündür. Türkiye´nin yıldızı olan ilçemizin daha da güzelleşerek Türkiye´ye ve dünyaya örnek olacağını inanıyorum.” diye konuştu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat “ Beşiktaş iki kıtanın birleştiği yer Kaptan-ı Deryaların Barbaros Hayrettin´in kenti. Üzerimizde çok önemli bir sorumluluk var. Beşiktaş´ı Avrupa´da konuşulur hale getireceğiz. Beşiktaş Belediyesi halkın belediyesi olacak.”

Hayatının en mutlu ve duygulu anlarını yaşadığını belirten Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ‘‘Gençlik kollarında başladığım siyasi hayatıma ilçe yöneticisi, ilçe başkanı, il başkan vekili olarak devam ettim, doğduğum gün itibariyle hep siyasetin içindeydim. Ailecek hep siyasetin içinde olduk, sokaktan geliyoruz, sokak siyasetinden geliyoruz, hep o mücadelenin içinde olduk. Bu bir demokrasi mücadelesiydi. Beşiktaş iki kıtanın birleştiği yer Kaptan-ı Deryaların Barbaros Hayrettin´in kenti. Üzerimizde çok önemli bir sorumluluk var. Beşiktaş´ı Avrupa´da konuşulur hale getireceğiz. Beşiktaş Belediyesi halkın belediyesi olacak. Beşiktaş´ta yaşayan herkesin muhatap bulduğu ve mutlu duygularla ayrıldığı bir yönetim anlayışını arkadaşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz.´´ diye konuştu.

 

Beşiktaş´ı Avrupa´da konuşulur hale getireceklerini kaydeden Akpolat, ‘‘İletişim kanalları açık, şeffaf, denetlenebilir bir belediye yönetim anlayışı ortaya koyacağız. Halkın iradesinin olmadığı hiçbir karara imza atmayacağız. Kent Konseyleri oluşturacağız. Önce halkın iradesini alacağız sonra Belediye Meclisi´nin gündemine getireceğiz. Katılımcı yönetim anlayışını mutlaka Beşiktaş´ta hayata geçireceğiz. 16 milyon İstanbullunun vermiş olduğu bir karar var. Biz bu kararın tecelli etmesini istiyoruz, her ne kadar mazbatalarımızı aldıysak her ne kadar devir teslimleri gerçekleştiriyor olsak da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu´nun mazbatasını alana kadar biz bu mazbataları almış saymıyoruz. Vatandaşların iradesi tecelli edene kadar da bu nöbeti devam ettireceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin ilçemizde yetki sınırları var ancak Beşiktaş merkezi yönetim tarafından bir üvey evlat muamelesi gördü. Şimdi biz İstanbul´u kazandık ve 25 senedir o özlemini duyduğumuz yatırımları yapma zamanıdır. Bunu halkımızla beraber önce onların onayını alarak hayata geçireceğiz.´´

Beşiktaş´ı hak ettiği sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle yöneteceklerini söyleyen Başkan Akpolat konuşmasını şöyle tamamladı: ‘‘Kentin dokusunu ve tarihini bozmadan yöneteceğiz. Çağdaş, modern, Atatürkçü değerleri Beşiktaş´ta yücelteceğiz. Bu bizim önceliğimiz, bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Belediye çalışanları emekçi arkadaşlarım duydukları hiçbir şeye inanmasınlar. Bizim hiç kimsenin ekmeğiyle oynama gibi derdimiz yok. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız, bütün gelir gider kalemlerimiz net bir şekilde faaliyet raporlarında belli olacak, dijital ortamlarda izlenebilecek ve Beşiktaş Belediyesi´ne gelen herkes mutlu bir şekilde ayrılacak. Bu hassasiyeti gösteren herkesle çalışmaya devam edeceğiz. Heybemizde hiçbir şeyle gelmedik. Yerel yönetimler vatandaşın emrinde olan yerlerdir. Biz hizmet etmek için varız. Biz vatandaşın patronu değiliz. Vatandaşlarımız vergilerinin nereye gittiğinden en ufak bir şüphe duymayacak. Hem Beşiktaş´ta hem de İstanbul´da yeni bir dönem başlıyor.´´

Rıza Akpolat Hakkında

1982 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

2006-2008 yılları arası Bahçelievler Gençlik Kolu Yöneticiliği, 2009-2011 arası Bahçelievler İlçe Yöneticiliği, Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı, 2011-2015 yıllarında ise Bahçelievler İlçe Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 25. Dönem milletvekili adayı oldu. Akpolat 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Beşiktaş Belediyesi Başkan Adayı olarak açıklandı.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: YUSUF KEMAL YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam