reklam
reklam

ABD'de Volkswagen'e dava açıldı

Eklenme Tarihi: 5 Ocak 2016, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 138262

WASHINGTON

ABD Adalet Bakanlığı, yanıltıcı yazılımla emisyon testi sonuçlarını manipüle ettiği ortaya çıkan Volkswagen'e dava açtı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 600 bin dizel araçta bulunan yanıltıcı yazılımla emisyon testlerini çarpıtan Volkswagen Grubu'na karşı Michigan eyaletinin Detroit şehrindeki federal mahkemeye başvurulduğu bildirildi. 

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) adına açılan davanın dilekçesinde, Volkswagen'in Temiz Hava Yasası'nı ihlal ettiği ve resmi kuruluşlara yalan beyanda bulunduğu kaydedildi.

Adalet Bakanlığı'nın Çevre ve Doğal Kaynaklar Departmanı Savcısı John Cruden, konuyla ilişkin açıklamasında, "Araçlarını yasalara uygun şekilde sertifikalandırmayan ve emisyon kontrol sistemlerini ihlal ederek kamu güvenini zedeleyen otomobil üreticileri, halkın sağlığını tehlikeye atıyor ve rakiplerini dezavantajlı konuma getiriyor. ABD, dilekçede belirtilen ülkemizin yasalarına yönelik ihlallerin tazmin edilmesi için Volkswagen'e karşı tüm yasal yolları kullanacak" ifadelerini kullandı. 

EPA yetkilisi Cynthia Giles ise açılan davanın kamu sağlığının korunması açısından önemli bir girişim olduğunu belirterek, "Bugün açılan dava ile Volkswagen'in yasal olmayan hava kirliliği için hesap vermesini sağlayarak, kamu sağlığını korumak adına önemli bir adım attık. Şirketle, araçların geri çağrılmasına yönelik görüşmelerimizde şimdiye kadar kabul edilebilir bir sonuç elde edilmedi. Bu görüşmeler, artık federal mahkemenin eylemleri paralelinde sürdürülecek" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam