reklam
reklam

'Hendekleri savunan özgürlüklerden yana değildir'

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2015, Salı - 17:00   Okunma Sayısı: 153101

TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hendekleri kimse savunamaz. Savunan insan, demokrasi, hukuk, adaletten, özgürlüklerden yana değildir" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, dış politikanın iç politikaya malzeme edilemeyeceğini, bundan da özenle çekinilmesi gerektiğini söyledi.

"Türkiye Cumhuriyeti etnik kimlik devleti değildir"

Hendekleri savunan insanın demokrasi ve hukuktan bahsedemeyeceğini ifade eden Kılıçdaoğlu, "Diyarbakır'da toplantı yaptılar, hendekleri savunuyorlar. Hendekleri kimse savunamaz. Savunan insan, demokrasi, hukuk, adaletten, özgürlüklerden yana değildir. Şehrin ortasına hendek kazacaksın, birileri sessiz kalacak. Zaten sessiz kaldıkları için ülke bu hale geldi. Niye zamanında kapatmadınız? 'Birden fazla il bir araya gelsin, özerk bölge olsunlar.' Anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmeyi niye istiyorlardı, buna izin vermek için. Onun için anayasanın ilk 4 maddesi kırmızı çizgimiz dedik. Ön görülen 14 madde, AKP yetkilileriyle ne zaman, nerede görüşüldü, çıkıp anlatsınlar. Türkiye Cumhuriyeti etnik kimlik devleti değildir, her kimlikten insanımız var, her kimlikten insanımız başımızın tacı dedik" diye konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam