reklam
reklam

"Uluslararası Tasavvuf Araştırmaları Yaz Okulu" açılacak

Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2018, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 129148

İSTANBUL

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfı'nın destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu düzenleyecek.

Yaz okulunda, Carl W. Ernst, Sachiko Murata, William C. Chittick ve James Morris gibi, İslam araştırmalarıalanında tanınmış isimler eğitim verecek.

Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı program, 16 Temmuz'da başlayacak.

Yaz okuluna Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü'nden 50’nin üzerinde, Almanya, İran, Pakistan, Amerika, Kanada, Japonya, Umman, Fas, Katar, İngiltere, Hindistan, Güney Afrika ve Çin'den de 20'nin üzerinde lisansüstü öğrenci katılacak.

Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında; lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirilecek.

Süleymaniye Kütüphanesi ve Başbakanlık Osmanlı Arşivleri'nde metin incelemeleri yapılacak yaz okulu kapsamında, tarihi mekanlara ziyaretler ve sinema okumaları da düzenlenecek.

Programın dili İngilizce olmakla birlikte lisansüstü dersler, seminerler ve halka açık paneller İngilizce'den Türkçe'ye anında tercüme desteğiyle gerçekleştirilecek.

İstanbul dışından ve yurt dışından katılacak öğrencilerin ücretsiz konaklama imkanı bulacağı yaz okulu, 29 Temmuz'da sona erecek.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam