reklam
reklam

Sanatın Diliyle 'Silinmişlik'

Eklenme Tarihi: 12 Aralık 2017, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 234772

İSTANBUL

Rezzan Peynircioğlu ve öğrencilerinin çalışmaları büyük ilgi gördü. Rezzan Peynircioğlu, bu serginin nasıl doğduğunu şöyle anlattı; “Çalışmalarımız sırasında zaman zaman eserlerimizi tartışır birbirimizi eleştiririz. Daha sonra bir konu belirleyip serge açma fikri ortaya çıktı. Atölyemizde  birlikte çalışarak, aynı atölyenin havasını solumuş bu öğrencilerimle  bir proje sergisi yapmak istedik. Sonunda bu serge ortaya çıktı. Sergimizi daha once Ağustos ayında Büyükada Halk Kütüphanesi’nde sanatseverlerle buluşturmuştuk.”

Silinmişlik sergisinin, özgün kavramsal kopyalar ve kavramın gerçekliği etrafında yapılandırılarak hem sanatçının hem de izleyicinin ortak bir hafızaya geri dönüş sağlamasını hedeflediğini vurgulayan Rezzan Peynircioğlu, şunları söyledi;, “Bu doğrultuda, konu içerisinde varlığını oluşturan normlar; kent-insan, insan-doğa, geçmiş-gelecek, yapı-doku gibi nitelikleri, çağrışımlarla kendinde barındırıp var olan ilişkileri tanımlamaktadır. Boyalarımız, fırçalarımız, çamurlarımız hatta videoart’la beraber kameralarımız, belki bunlar yetmez diye düşünüp, fazlası da olsa göz çıkarmaz diye var ettiğimiz, performans gösterileriyle hazır ve nazır bir dosya içerisinde birikmekteyiz. Günümüz dünyasında insanlığın gözden kaçırdığı ancak zamanla karşımıza çıkan insan, kültür, kent, göç, hiçlik, yok sayma, ötekileştirme gibi nitelikler taşıyan başlıklar, “silinmişlik” çerçevesinde ana temayı ortaya çıkarmıştır. Yapısal olarak bu konu kolektif bir grup olan biz sanatçı kitlesi için politik bir malzemeden çok içsel bir rahatsızlığın ifadesini taşımaktadır.”

Sergide eserleri yer alan sanatçılar şunlar: Rezzan Peynircioğlu, Emir Aksoy, Hande Aktan, Refik Akyüz, Betül Ayabakan Belgen, Irmak Aydın, Uğur Demirci,  Hilal Dereli, Erkin Ekren, Beyza Gelget, Burcu Gemici, Büşra Genç, Mevlüde Karabulut, Büşra Mollaibrahimoğlu, Yeşim Sevimli, Vahdet Songurtekin, Pelin Şenel, Dilara Taş, Melek Ünal, İbrahim Yıldızbaş, Zuhal Yılmaz, Nur Yurt

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam