reklam
reklam

Öğretmenin 'meyve sepeti'

Eklenme Tarihi: 23 Kasım 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 151849

İSTANBUL

Kadın girişimci Devrim Aydın, 15 yıllık İngilizce öğretmenliğinin ardından hediye konseptinin yeni trendi "meyve sepeti"yle ticarete atılarak, hem kendi markasını kurdu hem de sektörünün birincisi olmayı başardı.

Aydın'ın ailesinin hayali kızlarının öğretmen olmasıydı. Bu nedenle Aydın, liseyi bitirdikten sonra İngilizce öğretmeni oldu. Aydın, yaklaşık 15 yıl devlet ve özel okullarda İngilizce öğretmenliği ve yöneticilik yaptı ama içinde her zaman ticarete atılma isteği vardı.

Devrim Aydın, öğretmenliği bıraktıktan sonra her zaman hayalini kurduğu iş dünyasına atılarak hediye konseptinin yeni trendi "meyve sepeti"nde hem kendi markasını oluşturdu hem de sektöründe liderliği ele geçirdi.

Birbirinden ilginç tasarımlı meyve demetleriyle özel günlerin en farklı hediyelerini oluşturan Aydın'ın, Levent, Tuzla, Avcılar, Ümraniye olmak üzere İstanbul'da 4, Ankara'da ise bir şubesi bulunuyor.

İş dünyasının ağır çalışma koşulları altında iki kızına da annelik yapan Aydın, şu anda faaliyette olmayan bir şirketin bayisi olarak başladığı meyve sepeti işinde, sektörde bir numaraya ulaşmak için gecesini gündüzüne kattı.

"Her gün hale gidip meyve seçiyorum"

Aydın, bir kadın girişimci olarak yazdığı başarı hikayesini AA muhabirine anlattı. Devrim Aydın, 51 kişiye istihdam sağladığını, çalışanlarının büyük bölümünü de kadınların oluşturduğunu söyledi.

Her gün hale gidip meyve seçtiğini ve bu meyvelerin günlük ayıklanıp işleme sokulduğunu aktaran Aydın, şöyle konuştu:

"Çok hassas bir ürünle çalışıyoruz. En ufak gecikmede meyveler bozuluyor veya kararıyor. Ayrıca müşteri ürünün çok hızlı eline ulaşmasını istiyor. Kek, meyve ve kurabiyeden oluşan meyve sepetleri hazırlıyoruz. İnternet ve telefon üzerinden sipariş alıyoruz. Siparişi alır almaz paketleyip kargoyla müşteriye ulaştırıyoruz. Kek ve kurabiyeli aranjmanlar 10-15 gün, meyveli aranjmanların ise gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Ürünlerimi en çok 30-45 yaş arası beyaz yakalı kesim tercih ediyor. Sektörde lider konuma gelmemizin nedeni ekip olarak çok güçlü olmamız. Üretimde belli bir standardımız var. Şubeleşmeyi doğru planladık ve planlı büyüdük." 

 "Çocuklarım da benimle gurur duyuyor"

Devrim Aydın, öğretmenlikte de sorumlulukları olduğunu ama erkeklerin hakim olduğu bir iş dünyasında bir kadın olarak yer almanın sorumluluklarını daha da artırdığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ticarete atılmak ilk başta zor oldu ama işimi severek yapıyorum. İşin inceliklerini sürekli öğreniyorum. Öğretmenlikten gelen bir alt yapı olduğu için insanları hep dinlerim, sorunlara çözüm odaklı yaklaşırım. Bu nedenle öğretmenlik geçmişi çok işime yaradı. İki kızım var. Bir kadının iş yaşamında başarılı olduğunu onlara göstermek beni çok mutlu ediyor ve çocuklarım da benimle gurur duyuyor. Ancak zor yanları da var. Zira bayramlarda, yılbaşılarında beraber olamıyoruz. Ama biliyorlar ki ben onlar için çalışıyorum ve başarılıyım. Kızlarıma da çok renkli geliyor meyvelerden yapılan çiçek sepetleri. Zaman zaman benimle atölyeye gelip yardım ediyorlar. Annelik ve iş dünyası iyi gidiyor. İki kızımdan birinin işimi devam ettirmesini çok istiyorum. Zira e-ticarette yapamayacağınız bir şey yok, her şey satabilirsiniz. Meyve sepeti kavramı ülkemizde pek bilinmiyor. İlk işe başladığımda aileme bir meyve demeti yollamıştım, 'Suya mı koyacağız?' diye sordular. Bilmeyen büyük bir müşteri kesimi var, onlara da ulaşmak istiyoruz. Özellikle Anadolu'da hiç bilinmiyor. Önümüzdeki yıllarda bunu da başarmayı amaçlıyoruz."

Aydın, inandıktan sonra istenilen her şeyin başarabileceğinin altını çizerek, "Bunun için çok çalışmak lazım. 7 gün çalışıp hiç yaz tatili yapmadığım çok yıl oldu. Bunu hiçbir zaman dert etmedim çünkü sonucu başarı oldu." dedi.

Koku nedeniyle hastanelere çiçek gönderilemediği için daha çok meyve demetlerinin tercih edildiğini aktaran Aydın, meyve sepetlerinin aynı zamanda çok da sağlıklı olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam