reklam
reklam

Hayatımızı Güzelliklerle doldurmalıyız.İnsanlara güzel davranmalıyız.

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 27 Ağustos 2018, Pazartesi - 00:00   Okunma Sayısı: 103591

nsanlarla güzellikleri ve hayatı paylaşmalıyız.

Güzeli güzel yapan güzel sözlerden ibarettir.

 insanı sevmek ise güzel sözlerinden ve tatlı dilinden sebeptir

Güzel söz ve tatlı dilli  insanın kullandığı iyi güzel ve hoş cümlelerdir. Bu yüzdendir ki insanlara güzel davranmak gereklidir.

Tatlı dil ise insan için başlı başına bir kuvvettir ve insanları sevgi ile kucaklamak demektir.

Sözünde ve özünde güzel düşünce ve  tatlı dil Olan insanın zor kullanarak yapamayacağı şeyleri güzel sözlerle yapabileceği anlamına gelir,ve insanlar arasında kendisi mutluluk ve değer bulur.

Örneklemek gerekirse bir kişi emrederek  şunu yap diyerek veya emir  vererek ve emrivaki ederek yada iterek başka birisine zorla dediğini yaptırması mümkün değildir. Birde ama bir şey getirebilir misin veya yapabilir misin veya rica etsem dediğinde o kişinin onu yapacağını anlatmaktadır.ve o kişiden ve o kişi sizin ne kadar değerli olduğunuzu ve kendisini değerli bulduğunu düşünerek yapacağı bir işi sevgi ile yapar ve size karşı sevgi saygı duyar

İnsanoğlu her anında  bir diğer insandan her anında güzel sözler duymak ister yakınından çevresinden ve arkadaşlarından o yüzdendir ki güzel sözle hitap etmek güzel cümleler kurmak çevrenizdeki tüm insanlara sevgi dili ile yaklaşmamız  güzel davranmak gerekmektedir. Güzel davranarak hayatımızı güzellikler doldurmak gereklidir.

Hayatınızda güzel sözler ve hayatınıza anlam katmak ve sevdikleriniz tarafından sevilmek ve onure  edilmek isterseniz her zaman güzel sözlerle kimseyi kırmadan yaklaşımda bulunmalıyız.her anımızda güzellikleri hayatımıza  doldurmamız gereklidir.

Güzeli güzel yapan güzel söz ve  tatlı dilden sebeptir, insanı sevmek ise güzel sözlerinden  sebeptir hayattaki güzellikleri hissetmek demektir.

Güzel sözler güzel cümleler  en zorlu kapıları açan bir anahtar gibidir. Çünkü güzel sözlerden herkes hoşlanır. İnsanlarla güzel sözlerle konuşulduğunda tesiri büyük olur ve en katı insanlar bile güzel sözler karşısında eriyebilir.

Günlük hayatta kimi zaman insanlarla kötü bir şekilde, kimi zamanda güzel sözlerle konuşabilmekteyiz.

 

Yani güzel sözle ikna edilmesi zor olan kişiler bile kolaylıkla ikna edilebilirler. Kötü sözlerle ise insanları ikna etmek çok zordur. O yüzden insanlar arasında güzel davranmak güzel söz kullanmamız gerekmektedir.

İnsanlarla güzel söz söyleyerek konuşmak ilişkilerin düzelmesine, sevgi ve saygının oluşmasını sağlar. Bu nedenle güzel sözlü insanlardan olalım ki toplumda huzur ve barış ortamı hakim olsun.ve çevremizde ve dünyamızda ve ülkemizde huzur ve mutluluk sevgi barış hakim olsun.her insan bir diğer insan insan arasında güzel yaşam oluşturmak gereklidir.

Hayatınızda tüm güzelliklerin gerçekleşmesini Huzurlu ve hayatınızın güzelliklerle dolmasını  dilerim.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam