reklam
reklam

Gezi rotası: Akdeniz

Köşe Yazarı: GAMZE YILMAZ   Eklenme Tarihi: 4 Şubat 2023, Cumartesi - 23:59   Okunma Sayısı: 77508

türkiye’de gezilecek yerler listesi yapmak oldukça zor- laşıyor. Gezdikçe bazen in- sanın gerçekten ucu bulunmayan rotalara açılası geliyor. Hayatamız farklı şekilleniyor.

aspendos antik tiyatrosu, serik antalya
serik’e yaklaşık 8 kilome-

tre uzaklıkta bulunan
aspendos antik tiyatrosu,
Romalılar tarafından M.s.
2. yüzyılda inşa edilmiş.
anadolu’da Romalılar tarafından inşa edilen tiyatrolar arasında sahnesini günümüze kadar koruyan en eski tiyatro. bu yüzden de antalya’da en çok ziyaretçi alan yerler arasında. 12 bin kişiyi ağırlama kapasitesine sahip tiyatroda günümüzde hala uluslararası as- pendos Opera ve bale Festivali gibi önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Düden Şelalesi, Kepez

antalya antalya’nın ilçesi Kepez’in sınırlarında kon- umlanan Düden Şelalesi, antalya’nın en çok ziyaretçi alan noktalarından biri. Yaklaşık 40 kilometre yüksek- likten akan suyun sesini dinlemek ve antalya’nın sı- cağında biraz olsun serinlemek için tercih edebileceğin şelale çevresinde piknik yapabileceğin alanlar bulunuyor. Piknik hazırlığı yapmadan gittiysen de üzülme şelalenin çevresinde yemek yiyebileceğin restoranlar var.

Patara Plajı, Kaş antalya

12 kilometre uzunluğundaki Patara Plajı’na Patara antik Kenti’nin içinden bir yolculuk yapılarak ulaşılıyor. Hem böylece bir taşla iki kuş vurup antik kenti de gezmiş oluyorsun.

sonrasında plajın incecik kumlarına uzanarak güneşin tadını çıkarıyorsun. Patara Plajı’nın en önemli özelliği caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları plaj olması.

bu nedenle de koruma altına alınmış ve saat 20.00’a kadar plaj halkın kullanımına açık. sonrasında plajın sahibi caretta carettalar plajın keyni çıkarıyor- lar.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam