reklam
reklam

Dostlarımızı incitmeyelim

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 1 Aralık 2022, Perşembe - 23:12   Okunma Sayısı: 82442

Bizler sizler ve insanoğlu hayatımızda ve yaşamımızda olumsuzluklardan etkilenip çevremizdeki dostlarımızı incitmeyelim,kalplerini kırmayalım.her an dostlarımızı ve sevdiklerimizi kucaklayalım ve sevelim. İnsanlara iyi davranıp onların gönüllerini almalıyız.

Çünkü onlar bizim gibi çok kıymetli olmalıdırlar ve onlara iyi davranmazsak çevremizdeki insanlara da iyi davranacağımız söylenemez çünkü her insan her can çok değerlidir bir cana değer vermeyen başka canlara da değer vermeyebilir bu yüzden insanları koruyup sahip çıkmalıyız çevremizdeki insanları sevelim ki sevilelim. Çevremizdeki insanların her güzelliği yaşaması ve hayatlarını sürdürmeleri için onlara iyi davranmalıyız onların yaşam alanlarını kirletmemeliyiz onlara gereksiz sözler kullanmamalıyız incitmemeliyiz. hiçbir zaman kırıcı ve incitici olmamalıyız. Mutlu olmadığınız anlar bile güzel davranış ve güzel düşündüğümüz anlar olmalıdır,hayatta dünyada her bir canlının da yeri vardır.

Ayrıca Çiçekler, ağaçlar, böcekler ,kuşlar onlar da bizim hayatımızın daha güzel bir yerde olması için varlar onlarla da hayattan Keyif almalıyız. İnsanların yapmış oldukları hal ve hareketlere davranışlarına göre canlarını yakmamalıyız. İnsanın davranışları kişinin kimliğinin dışa yansı- masıdır. İçi iyi olan insanın davranışları iyi olur.her ne olursa olsun yinede incitmemek gereklidir insanoğlunu; Davranışlar ile iyi ve kötü olmak üzere 2 ye ayrılır. İnsanlar; yolda giderken yaşlı bir teyzeyi karşıdan karşıya geçirmek iyi davranış örneğidir. Bu davranışı yapan insanın içi de iyidir. Kötü davranışlar sergileyen insanlarda merhamet duygusundan söz edilemez. Mesela; Hayvanlara eziyet eden insanın içi de kötüdür. İnsanlar bu davranışları nedeniyle ondan uzaklaşır ve ilişkilerini keserler. Sonuç olarak insanlar davranışlarına dikkat etmelidir, başka canlılara zarar vermeden davranışlarını sergilemeli kötü alışkanlıklardan uzak durmalıdır ve kimseyi incitmemeye gayret göstermelidirler.

İnsanlar hayata incitici bakarlarsa sağlıklı kararlar veremezler İnsan her ne kadar tecrübeli olursa olsun üstün zekalı bir çocuktan daha sağlıklı kararlar veremez Çünkü çocukta doğuştan gelen bir ayrıcalık var, normal bir insan sorunu tek yöntemle çözerken, zeki çocuk olaya farklı açılardan da bakabildiği için hem daha sağlıklı kararlar verir; hem de verdiği kararlar daha doğru olur Genelde yaşlı insanların küçük çocuklara ‘sen ne bilirsin daha küçük boyunla’ şeklinde hitaplarda bulunması çok yanlıştır Toplumumuzda yaş her zaman bir üstünlük göstergesi olduğu için, yapılan bu tür konuşmalar cehaletin göstergesidir Oysa ki gençleri daha fazla ciddiye almaları gerek, çünkü vatan gelecek nesillere emanet eğer gençlere böyle yanlış davranışlar olursa onlarda yaşlı olanın daha akıllı olduklarını sanarak gelecek nesillere böyle aktaracaklar yaş sadece belirli avantajlar getirir, bunların en önemlisi tecrübedir Fakat tecrübeli olmak her konuda doğru yolu bulmak anlamına gelmez Doğru yolu bulma aşamasında en büyük yardımcı kişinin aklıdır Bizler hep hayatı güzel akıllıca ve uyumlu yaşamak için hayatta olmalıyız.hayat bize sunulmuş armağandır her an onun tadına varmalıyız çevremize ve sevdiklerimize de bu güzellikleri hissettirmeliyiz.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam