reklam
reklam

Toplumda birlik

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 30 Eylül 2022, Cuma - 23:03   Okunma Sayısı: 57805

İnsanlığın ilk günlerinden başlayarak bir arada yaşama isteği ve mecburiyeti devamlı olarak süregelmiştir. Bilinmeyenleri araştırmak, yeni şeyler öğrenmek, oluşabilecek zorlukları karşılayabilmek amacıyla birlikte yaşama kuralını uygulamışlardır.  Her toplumun bir diğerinden farklı yaşam tarzı ve kuralları olmuştur.

Toplumu oluşturan bireyler daha önceden belirlenmiş kural ve adetlere uyarlar. Bazı toplumlar daha önceden belirlenmiş gelenek ve kuralları zamanla esneterek daha uygar ve modern bir şekle getirmişlerdir. Bazıları ise bu kural ve kaidelere ilk günkü şekliyle bağlı kalmaktadır.  İnsanın hayatı, yaşayış amacı ona kendi istek ve şartlarına göre, uyum sağlaması ve onu kolaylaştırması olmalıdır. Gereksiz şartlar ve katı kurallar geliştirmek insanın kendi yaşamını zorlaştırır ve onu çekilmez hale getirir. 

Toplumların birlikte yaşam nedeniyle oluşturdukları kural ve şartlarıyaşadıkları zaman ve mekâna göre daha modern, daha çağdaş ve esnek şekle getirmeleri kendilerinin ferah ve huzuru için önem teşkil etmektedir. 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam