reklam
reklam

Güle güle Kaymakam Fatih Bayram

Köşe Yazarı: YUSUF KEMAL YILDIZ   Eklenme Tarihi: 8 Eylül 2022, Perşembe - 12:49   Okunma Sayısı: 224264

Yazısı için Yaşar Geler hocamıza çok teşekkür ediyor; Ardahan İli Çıldır İlçesi kaymakamlığı yapan ve Erzurum / Tortum Kaymakamı olarak görevine devam edecek olan Sn. Fatih Bayram’a başarılar diliyoruz.

***********************************************************************

     Çıldır, ta Osmanlı döneminde Sancak Beyliği yapmış, kırk küsur yıl düşman işgali altında kalmış ama yılmamış, usanmamış direnmiş, karşı koymuş bir yer. Şimdilerde ise, 1923’ten beri sınır bekçiliği yapmış ve yapmaya da devam eden bir ilçe. Bu zaman dilimleri içerisinde onlarca kaymakam gelmiş geçmiş. Siyaseti vs ne olursa olsun kaymakamlık devleti temsil eden en yüksek makamdır ilçede. Atanan kaymakam devleti temsil eder ve o ilçenin halkının refahı ve rahat yaşaması için gerekli tüm tedbirleri alır.

     Evet, yaklaşık yüz yıldır onlarca kaymakam geldi geçti. Ben de Çıldır ilçesi merkezinde doğup büyüyen ve kamu görevi yapan bir kişi olarak atanan birçok kaymakamla hem öğrenci hem genç hem ticaret erbabı hem de kamu görevlisi olarak çalışma ve tanışma fırsatı buldum. Birçok kaymakam makamının dışına pek çıkmazdı. Birçok kaymakam köyleri bile tanımadan ayrıldı ilçeden. Birçok kaymakam devletin gönderdiği yatırım kaynaklarını ilçe halkının hizmetine harcamaktan korktuğu için iyi hizmet yapamadı. Birçok kaymakam sadece kamusal işlerine yoğunlaşarak çalıştı. Doğaldır ki tüm kaymakamlar görevinin gereğini kanunlar ölçeğinde kendi anlayış biçiminde yerine getirirler.

     Ancak, her ne kadar uzun zamandır ilçe dışında yaşayan bir Çıldırlı olarak uzak olsam da STK’lardaki görevlerim nedeniyle çeşitli kaymakamlarla çalışma olanağına da sahip oldum. Son bir yılda ilçemize Anadolu kültürüyle yetişmiş bir kaymakam atanmıştı. Hem sosyal medya aracılığıyla hem de gazetede yayımlanan yazılar aracılığıyla hem de bir Çıldırlı olarak vatandaşlarımın ilettiği sorunları aktarma olanağı bulduğum bir kaymakam vardı karşımızda. Hemen her ay en az bir kere telefon trafiğimiz olurdu kendisiyle.                

-Görüyordum ki, gerçekten Çıldır için canla başla çalışan bir kaymakam vardı ilçede.

-Görüyordum ki, her gün bir köyde bir şeylerin peşinde.

-Görüyordum ki, her gün Çıldır’ın bir noktasından kendi çektiği bir resmi, bir güzelliği paylaşıyor.

-Görüyordum ki, makamına herkes kolaylıkla erişiyor ve sorununu dile getirebiliyor.

-Görüyordum ki, Çıldır’ın örf, adet ve geleneklerini yaşatmak derdiyle dertleniyor ve ona uygun projeler üretiyor.

-Görüyordum ki özellikle eğitimle ilgili sorunlara öncelik veriyor.

-Görüyordum ki, Çıldır’ın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı için büyük çaba harcıyor.

-Görüyordum ki…. Uzayıp gider bu liste.

     Hatta son birkaç ay önce Çıldır Gölü’nün turizme kazandırılması ve turizmden gerekli payı alabilmesi adına yapmış olduğumuz bir Müzik Festivali Projemize olağanüstü destek vermişti. Hatta projenin uygulandığı gün, çocuğunun hasta olmasına rağmen hem Çıldır Gölü’ndeki hem de Çıldır Merkez Kültür Merkezindeki programımıza koşarak gelmişti. Kendisine; “Sayın Kaymakamım sizin görev süreniz iki yıl ama halkımız sizi çok sevdi ve Çıldır İlçemiz ilk kez sizin gibi bir Kaymakam gördü. Sizden ricamız bir dönem iki yıl daha uzatın da dört yıl çalışın bu ilçede.” dediğimde “Ben de çok isterim burada dört yıl kalmayı.” diye, cevap vermişti.

     Hani derler ya hayat sürprizlerle dolu. Aynen o misal oldu. Biz dört yılı beklerken bir yıl da alındı ilçemizden. Devletimizin yetkililerinden özellikle rica ediyoruz. Bir yılda bir kamu görevlisi bir yerde ne yapabilir ki? Bu türden ilçelere yapılan atamaların süreleri en az dört yıl olmalı. Son Kaymakamımız Fatih Bayram’ın gösterdiği refleksi kaç kaymakam gösterebilir bilmiyorum. Ama bildiğim tek bir şey var ki, özellikle doğu illerinde görev yapacak olan kamu görevlilerinin en az dört yıl kalmalarında bölgemiz için büyük yarar vardır.

     Değerli Fatih Bayram, Sayın Kaymakamım, bir yıl gibi kısa bir süre zarfında ilçemiz için göstermiş olduğun olağanüstü gayret ve çalışmalarından dolayı; her ne zaman arasam telefonunu açmış olman, açamadığında ise, bir süre sonra dönüş yapmış olman gibi mütevazı kişiliğinden dolayı ve hiçbir Çıldırlıyı incitmemiş olmandan dolayı ilçe halkım adına ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım yeni gelen Kaymakamımız da sizi aratmayacak nitelikte olur.

     Güle güle Kaymakam.

     Güle güle Fatih Bayram.

     Yolun açık olsun.

     Çıldır halkı sizi unutmayacaktır.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam