reklam
reklam

Köpek saldırması

Köşe Yazarı: EMİNE KALYON AVCI   Eklenme Tarihi: 17 Haziran 2022, Cuma - 23:51   Okunma Sayısı: 247132

Yolda yürürken saldırgan bir köpek karşımıza çıkarsa, sakın korkmayın ve sakin olur. Karşılaştığınızda hatırlanması gereken en önemli şey şudur.

Korku ya da kaygıya kapılmayın ve köpeğe bağırmaya ya da tekmelemeye başlamayın. Saldırgan bir köpek saldırmadan önce stresli olmanızı ister, ancak sakin ve kontrol altında kalırsanız, onları yavaşlatır ve uzak kalmasını sağlar. Köpekle doğrudan göz temasından kaçının. Köpeği çevresel görüşünüzde tutarken biraz yana doğru durun. O köpeği geri tutmak için sakin iddialı enerjiyi başarıyla kullandıktan sonra, kendi alanınızı talep edin. Elinizde köpeği korkutmak için herhangi bir sopa veya baston gibi ellerinizde bir şey varsa, daha büyük görünmek ve kendi alanınıza hakim olmak için kendinizin önüne yerleştirin.

Çok sakin ve iddialı halinizi koruyun; bu enerji, korkmadığınızı bildirerek köpeğin saygısını otomatik olarak talep eden bir engel oluşturur. Köpek onu tehdit etmediğini ve alanını sahiplenmiyeceğini hissettiğinde, muhtemelen ilgisini kaybedecek ve daha rahat bir davranış sergileyecektir. Tabi kontrolü asla bırakmayın, bazı köpekler hiç ummadığınız bir anda sinsice arkadan gelip ısırabilir.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam