reklam
reklam

Hayvanların günlük hayatından (Konuşan Resimler)

Köşe Yazarı: BAŞAK ERTEKİN   Eklenme Tarihi: 24 Mayıs 2022, Salı - 15:17   Okunma Sayısı: 74706

Resim: 1

 

Kedi, önüne konulan kuru mamayı yerken kargalar fark etti ve çevresini sardılar. Yemeğin tadına varmış olan kedinin dış dünya ile irtibatı yok. Doymaya başladığı zaman başını kaldırdı ve kargaları fark etti. Kuru mamaları vermek lütfunda bulunmak istemediği için kargalara doğru hamle yapmaya başladı.

 

Resim: 2

 

Sen misin hasmane hareket gösteren, diye kargalar iki gruba ayrıldı. Bir grup kedinin arkasından çalışmaya ve kuyruğunu gagalamaya başlarken uçucu grup arkadan ve havadan pike yaparak kedinin sırtına sert gaga vuruşları yapmaya başladı.

 

Resim: 3

 

Kedi pes etti ve hemen yanındaki suluk olana yere gitti. Kargalar bu kez de suluk başında nöbete girdiler. Kediye su içme imkânı vermediler. Kedi burada da darbe alınca kaçmayı en doğru yol gördü.

 

Resim: 4

 

Bu kedi Maltepe-Huzurevi metro istasyonu girişindeki biletli geçiş yerini mesken tutmuş. Önceleri görevini lâyıkıyla yapıyordu. Ama herhalde baktı ki bu memlekette liyakat, ehliyet, dürüstlük para etmiyor, o da “Bana ne gelenden geçenden?” diyerek görevini savsaklamaya başlamış. Bir yerde de haklı galiba?

 

Resim: 5

 

Sahada hazırlıklar bitmiş maç başlamıştı.

 

Resim: 6

 

İzleyiciler arasında bulunan Lola isimli güzellik kraliçesi, izleyiciler arasında gezinen kedilere sinir olmuştu. Önce onları kovaladı. Tam maç seyretmeye başlamıştı ki, takımlardan biri gol yedi. Seyirciler bağırarak ayağa kalkınca Lola da bağırmaya ve hakeme üzüntülerini bildirmeye başladı. Karnı acıkmıştı, kendisine verilen yiyecekleri de ihmal etmeden götürmeye (!) başlamıştı.

 

Bir de fıkra (Kobay fareler)

Bilim insanları içkilerin etkilerini araştırmak için üç fare üzerinde deney yapmışlar.
Birinci fareye bira verirler. Fare birayı içtikten sonra hoplayıp zıplamaya başlamış. Hoplayıp zıplarken bir taraftan da bağırıyormuş:

 

Önümüze gelene tekme atarız.

İkinci fareye şarap verirler. Fare şarabı içtikten sonra bir süre dans etmiş. Sonra da bilim insanlarından gözüne kestirdiği birisiyle tatlı tatlı konuşup kur yapmaya başlamış. En sonunda kur yaptığı bilim insanına dönerek:

Benimle evlenir misin? demiş.

Üçüncü fareye rakı verirler. Fare rakıyı içtikten sonra altına bir sandalye çekip oturmuş. Bilim insanlarına sert bir bakış atıp masaya yumruğunu vurmuş. Sonra da bağırarak şöyle der:


O kedi buraya gelecek!

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam