reklam
reklam

Özlem en güçlü duygularımızdan biridir

Köşe Yazarı: SELAMİ BALTAOĞLU   Eklenme Tarihi: 20 Eylül 2021, Pazartesi - 23:38   Okunma Sayısı: 73400

Aşk,hasret ve sevgi gibi duygularla benzerlik gösterir. Uzak kaldığımız kişilere karşı özlem duygusu gelişir. Sadece uzak kaldığımız kişilere değil bazen öyle durumlar olur ki yanımızda olan kişiyi bile özlem duyarız. Zaman içinde hasrete dönüşerek içimizde merak duygusunu uyandırır. Belki bir gün yan yana olacağımıza inanarak onun geleceğini bekleriz. Bir annenin çocuğunu beklediği gibi insanlarda sevdiklerini bekler. 

Özlemlerin kimisi kısa sürerken kimisi çok uzun sürmektedir. Özlem hiç bir zaman azalmaz, her geçen gün daha da artarak insanın içindeki sevgiyi yüceltir. Kavuşmayı beklerken insan hayata tutunur. Özlem öyle tatlıdır ki insanın içini ne kadar acıtırsa acıtsın asla vazgeçilmez. Sevginin parçası olarak da kabul edilebilir. Bir gün kavuşmanın hayalini kurmaya devam eder. 

İnsan ancak sevdiği kişileri özler, uzak kaldı her saniye özlemi biraz daha kabarır. İnsanın sevmediği kişiye özlem duymasını bırakın gelmesinden bile endişe duyar. Özlemin insan hayatındaki yeri çok büyüktür. Kalbinde yer edindikleri insanlara dair duyguları yoğundur. Sevdiğimiz, özlem duyduğumuz insanları asla kaybetmeyiz ne kadar uzak olurlarsa olsunlar aklımızın bir parçası daima onlardadır. Özlem sayesinde sevgi her zaman ilerler ve büyür. 

Özlemek insanın canını çok acıtır. Ama özlediği kişiye kavuşunca tüm o acılar çok büyük mutluluğa dönüşür. Onun için özlemek  ve özlenmek çok güzel bir duygudur. 

Özlemek gün geçtikçe daha da acı olmaya başlar.çok karısık ve kötüdür. Her insan kolay kolay özlemez. Eğer sizin gözlerinizin içine bakıp , özledim diyecekken diyemiyorsa sadece yutkunuyorsa o çok özlemistir. Bazen özlem yalan olur Ama eğer gerçekten özluyorsa o çok zordur işte.Her gece yıldızlara bakıp onla geçen mutlu günlerini düşünüyorsa ve sonunda sadece yutkunuyorsa o çok acıdır işte . özlem çok zordur. Bazı insanlar sevdiklerini özler bazıları ise eski mutlu günlerini. Ikisi de zordur. Eğer kalbin acıyorsa o dur özlemek. Eğer sizi çok sevene kendinize özletmeyin. Şu hayatta o kadar çok şeye özlem duyarız ki , hayat bize kabus gibi gelir.kavuşmayı beklemek var dur birde , gün sayıp,geçecek demek de zordur. Kavuşmayı bekleyip , kavuşamamak bu da çok acıdır. Aslında özlemek çok sevdiğimizi bize kanıtlar . Ama zordur..Zor...hemde çok zor  

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam