reklam
reklam

Hadi biraz gülelim

Köşe Yazarı: BAŞAK ERTEKİN   Eklenme Tarihi: 28 Nisan 2021, Çarşamba - 09:23   Okunma Sayısı: 114099

Temel memur olursa

Temel zor da olsa bir işe girmeyi başarır. Ay sonunda muhasebeci maaşları zarf içinde çalışanlara teslim eder. Temel zarfı açınca kendisine bildirilen maaşın iki katını görür. Kimseye bir şey söylemeden afiyetle harcamaya başlar.

Muhasebeci maaş dağıtımından sonra yanlışlık yaptığını anlar ve durumu müdüre bildirir. Müdür muhasebeciye “Önemli değil, önümüzdeki ay Temel’e maaş vermeyiz” der. Ayın sonu geldiğinde Temel’e maaş verilmez. Temel kızar ve müdürün yanına gider. Durumu anlatır. Müdür Temel’e,

   ---Sen geçen ay maaşını sana bildirdiğimizin iki katı şeklinde aldın. Bu ay telâfi ettik, der. Buna içerleyen Temel:

   ---Bak Müdür Bey, ben ilk hatayı affederim ama ikinciyi asla affetmem.

 

***                                    ***                               ***

Aslanın cevabı

Fil, ormanda karşısına çıkan her hayvana, “Hayvanlar âleminin kralı kim?” diye sorarmış. Sorduklarının hepsi de “Sensin” demiş. Bir ara karşısına aslan çıkmış ve fil ona da aynı soruyu sormuş. Aslan, “Ben” diye cevap vermiş.

Fil aslanı hortumuyla kavradığı gibi savurup atmış. Aslan düştüğü yerden silkelenerek kalkmış ve file,

   ---Cevabı bilemedim diye bu kadar kızacak ne vardı sanki? demiş.

 

***                                   ***                               ***

Kim bilir

Acemi bir konferansçı kürsüye çıkar. Konuşmaya başlaması gerekirken bir hayli yutkunup düşünür ve,

   ---Sayın dinleyiciler, buraya gelirken sizlere neler anlatacağımı bir ben bir de Allah biliyordu. Şimdi ise sadece Allah biliyor, der.

 

***                                   ***                               ***

 

   Kovid 19’un etkisini kırmak ve yayılmasını önlemek amacıyla başta Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, bilim insanları ne kadar uyarı yapsa da işin ciddiyetini anlayamıyoruz. Sokaklarda hâlâ maskesiz gezen, özellikle otobüslere sadece ağzını kapatacak şekilde maskeyle binen, minibüslerde sosyal mesafeye dikkat etmeyen, aşı olmamak için direnen yığınlarca insanımız var.

 

***                                   ***                               ***

 

   Bunlar yetmiyormuş gibi dün metroda maskelerini takmayan iki genç kız, diğer yolcularla didişmeye kalktı, maske takmamak için direnince ara istasyonda indirildi. Kuraltanımazların, direnişçilerin, lâubali ve kayıtsız insanların sayısı, kurallara uyan yolcuların, bilinçli insanların, müşterilerin bu şekilde tepkisiyle karşı karşıya kaldıkça azalacaktır. Bilmem ki, başka türlü nasıl anlatmak gerekir?

  

***                                   ***                               ***

 

 

 

 

   Gafil muhbir demek, yaptığı işi açığa vuran demektir. Bazen boş bulunur, bazen kendisine üstünlük sağlayacağını zanneder. Bir anne düşünün, üç yaşındaki çocuğuna sigara içiriyor. Bunu da internet ortamına taşıyor. Size güzel bir örnek vermiş oldum.

Sigaranın zararları paketin üstüne yazılan yazıyla başlıyor, doktorlarımızın uyarılarıyla, akciğer görüntüleriyle bizlere sunuluyor. Bu anne gibi insanlar neyin peşindedirler? Körpecik bir yavrunun ciğerlerine nasıl duman gönderebilirsiniz?

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Yeşim Demir'le Rüya Yorumu


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam